Un tânăr de naționalitate română, în vârstă de 35 de ani, a decedat joi, 20 iulie, la spitalul orașului Eisenstadt, capitala landului austriac Burgenland, după ce a stat sub apă timp de 20 de minute în urma unui accident acvatic petrecut luni, 17 iulie.

După cum relatează publicația austriacă ORF.at, conaționalul nostru a fost resuscitat cu succes luni după-amiază, după ce se înecase în lacul situat în locația de agrement Pusztasee in Andau (districtul Neuusiedl am See).

- Continuarea după publicitate -

Lucrător în agricultură, tânărul a sărit de pe un ponton în lac și s-a scufundat imediat pentru că nu înota suficient de bine, a informat marți, 18 iulie, Direcția Poliției de Stat Burgenland.

Lacul Pusztasee in Andau.

Colegii de lucru, cu care tânărul se distra în locația de agrement Pusztasee in Andau, au încercat să-l scoată din apă dar nu au reușit, lacul având o adâncime de câțiva metri.

Scafandrii detașamentului de pompieri sosiți la fața locului au intervenit imediat și l-au scos de la o adâncime de patru metri. După resuscitarea făcută cu succes, românul a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Eisenstadt unde a decedat câteva zile mai târziu.

- Continuarea după publicitate -