Un român în vârstă de 36 de ani a decedat luni, 3 iulie, după ce a suferit un stop cardio-respirator. El aștepta în partea maghiară a vămii Csengersima – Petea să intre în România, conform publicației locale PresaSM.

Deși intervenția serviciului medical de urgență din Ungaria a fost extrem de rapidă și a inclus un elicopter tip SMURD, toate încercările de resuscitare a victimei au fost zadarnice.

- Continuarea după publicitate -

Trupul neînsuflețit al tânărului, cu domiciliul în comuna Turulung, județul Satu Mare, a fost transportat la o morgă din țara vecină, de unde va fi repatriat ulterior.

Printr-un purtător de cuvânt, Poliția de Frontieră a declarat:

„În Punctul de Trecere a Frontieri Petea – la ora 15:00, în zona punctului de trecere, pe teritoriul maghiar, a fost observat un cetățean român căzut inconștient. S-a solicitat intervenția ambulanței maghiare care la ora 15:10 efectua primele manevre de resuscitare”.

- Continuarea după publicitate -

„Autoritățile maghiare au solicitat intervenția unui echipaj aerian. La ora 15:47 a fost constatat decesul persoanei. Precizăm faptul că persoana se deplasa pe jos, pe teritoriul statului maghiar și nu ajunsese pe aliniamentul de control, nu efectuase formalitățile de frontieră pentru ieșirea din Ungaria, respectiv intrarea în România”, a continuat purtătorul de cuvânt, la solicitarea jurnaliștilor de la PresaSM.