Ion M., un bărbat de naționalitate română, este judecat la Secția a VI-a a Tribunalului Provincial din orașul spaniol Zaragoza (comunitatea autonomă Aragon), pentru vătămarea gravă a lui Luis Cosculluela, un spaniol de 39 de ani, la data de 7 noiembrie 2021, chiar la intrarea într-un club de noapte din capitala Aragonului.

După cum relatează publicația locală El Periodico de Aragon, acea noapte de noiembrie va rămâne întipărită mult timp în memoria victimei ca o un moment care i-a schimbat drastic și ireversibil viața.

- Continuarea după publicitate -

Cosculluela locuia în localitatea Zuera (provincia Zaragoza) și a lucrat într-o companie farmaceutică, bucurându-se de o viață confortabilă până când, în fața ușilor clubului de noapte „Daluxe” din Zaragoza, a suferit un atac brutal care l-a lăsat practic invalid.

Ion M. a fost autorul acestui atac în care l-a lovit atât de puternic cu pumnul încât l-a desfigurat, ceea ce a cauzat ulterior victimei necesitatea unor vizite constante la un centru de reabilitare, precum și a unui tratament cu medicamente pentru epilepsie.

Spaniolul agresat, care în prezent are dificultăți de deplasare de unul singur, a depus recent mărturie la Secția a VI-a a Tribunalului Provincial din Zaragoza, solicitând o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru agresorul său, acuzat de comiterea infracțiunii de vătămare.

- Continuarea după publicitate -

Înainte de a se adresa instanței, inculpatul a recunoscut că a consumat cantități mari de alcool și cocaină în acea noapte împreună cu iubita sa.

„Era un grup de oameni care se împingeau unii pe alții tot timpul. Am ieșit să fumăm de câteva ori și a trebuit să îi evităm. Am ieșit afară, i-am spus paznicului clubului că era un grup care mă împinge și i-am arătat băiatul care mă privea”.

„Pe stradă s-a tot uitat la mine și mi-a zis nenorocit de român. M-am apropiat de el să-l întreb ce e în neregulă cu mine, apoi a încercat să mă lovească și eu l-am lovit primul. Nu aveam nicio intenție să provoc vreodată acele răni”, a mărturisit conaționalul nostru.

La rândul său, victima nu a putut oferi detalii precise despre ceea ce s-a întâmplat înainte sau după atac din cauza amneziei cauzate de lovitura primită.

Un martor care a asistat la evenimente a făcut însă lumină asupra situației. Potrivit mărturiei sale, nu a observat probleme în interiorul clubului de noapte, dar a observat că paznicul l-a scos pe Luis într-un mod nepotrivit. Când a încercat să afle ce s-a întâmplat, un bărbat s-a apropiat și l-a lovit violent pe Luis în față, lăsându-l la pământ, inconștient și plin de sânge.

- Continuarea după publicitate -

Această poveste a fost susținută ulterior de o altă martoră care a fost și ea la fața locului. Aceasta a declarat că se uita direct la Luis când, în timp ce încerca să explice ce I s-a întâmplat cu paznicul, acesta a fost atacat din spate fără avertisment, primind pumnul devastator care l-a doborât la pământ.

Cazul judecat la această oră prezintă un conflict între versiunea acuzatului român care invocă autoapărare și consum de droguri și mărturia martorilor oculari care susțin că atacul a fost neașteptat și fără provocare aparentă.

Victima însă este grav afectată de consecințele atacului și își cere dreptatea prin sentința cerută pentru învinuitul care se vede confruntat cu grave consecințe juridice, pentru faptele sale din acea nefericită noapte de noiembrie.

Sursa foto: El Periodico de Aragon

- Continuarea după publicitate -