Un român în vârstă de 35 de ani s-a prezentat vineri, 8 septembrie, în fața instanței la Tribunalul Ellwangen din districtul german Ostalbkreis (landul Baden-Württemberg), sub acuzația de omucidere.

După cum relatează publicația germană Stuttgarter Zeitung, crima a fost precedată de o dispută de cartier care a durat luni de zile, după cum a explicat procurorul în timpul citirii rechizitoriului în fața instanței. Inculpatul are antecedente, fiind arestat preventiv de mai multe ori în trecut.

- Continuarea după publicitate -

Conaționalul nostru este acuzat că într-o noapte de la mijlocul lunii martie a intrat în apartamentul vecinilor din orașul Heidenheim (Baden-Württemberg), înarmat cu un căprior (scândură din lemn cu secțiunea pătrată).

Cu acest obiect contondent, inculpatul și-ar fi bătut vecinul, inițial adormit, apoi cu pumnii și cu un suport metalic de uscare a hainelor. După ce bărbatul agresat a căzut jos din pat, acuzatul l-ar fi călcat în picioare. Victima a murit ulterior din cauza rănilor suferite.

Se pare că alți doi bărbați au dormit în apartament. Potrivit procurorului, agresorul i-ar fi lovit și pe ei dar nu atât de grav. Toți bărbații ar fi fost în stare de ebrietate.

- Continuarea după publicitate -

Declarațiile martorilor și posibilele informații din partea inculpatului cu privire la acuzațiile cu care se confruntă sunt așteptate în a doua zi a procesului, programată la sfârșitul lunii septembrie.

Potrivit instanței, mama decedatului s-a alăturat procedurii judiciare în calitate de co-reclamant. O sentință în acest caz de omor ar putea fi pronunțată la sfârșitul lunii octombrie.

Sursa foto: Stuttgarter Zeitung