Doi bărbați au fost arestați luni, 2 octombrie, de polițiștii localității franceze Agen din departamentul Lot-et-Garonne (Nouvelle-Aquitaine). Ei sunt suspectați că au vândut unui cetățean român o mașină denunțată ca fiind furată, potrivit publicației locale Le Petit Bleu.

La data de 11 august, unul din suspecți a depus o plângere la secția de poliție din Agen, prin care susținea că vehiculul său a fost furat. După câteva săptămâni de investigații, poliția și-a dat seama că povestea furtului mașinii respective este mult mai complicată decât atât.

- Continuarea după publicitate -

Îndatorat și în mare nevoie de bani, proprietarul mașinii denunțate, care era angajat al unei companii de transport, a convenit cu șeful său să însceneze furtul acesteia. În același timp, superiorul său trebuia să-i găsească un cumpărător pentru mașina presupusă furată.

Dar nu totul a mers conform planului, conform proverbului nostru popular: „Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”. Pe ascuns, șeful proprietarului i-a vândut mașina cu 12.000 de euro unui client din România și apoi nu i-a mai dat angajatului său niciun ban.

Acesta nu mai putea denunța frauda, deoarece deja făcuse anterior o plângere că mașina i-ar fi fost furată. În același timp, cumpărătorul român a realizat că nu își poate înscrie noua achiziție, deoarece ea fusese denunțată ca furată.

- Continuarea după publicitate -

Confruntându-se cu atât de multe inconsecvențe întâlnite în timpul anchetei, poliția nu a avut prea multe probleme în detectarea escrocheriei. Cei doi protagoniști au fost arestați luni, 2 octombrie, și plasați în arest până la prezentarea lor în fața instanței.