Un tânăr de naționalitate română, în vârstă de 29 de ani, s-a înecat duminică, 23 iulie, în râul Ebro, într-o zonă de agrement a orașului spaniol Fuenmayor din provincia La Rioja, potrivit publicației locale La Rioja.

După cum a raportat Delegația Guvernului comunității autonome La Rioja, la ora 16:30, s-a primit un apel la numărul de urgențe SOS Rioja cu o alertă despre un tânăr care se scălda în râu, lângă zona de agrement Boca del Ebro din Fuenmayor, s-ar fi scufundat și nu ar mai fi ieșit la suprafață.

- Continuarea după publicitate -

La locul incidentului au intervenit agenții Grupului Special de Activități Subacvatice aparținând Gărzii Civile, iar în jurul orei 20:00 aceștia au localizat cadavrul tânărului dispărut.

Așa cum a raportat ulterior Garda Civilă, trupul fără viață al bărbatului înecat, un tânăr de origine română născut în 1994 și rezident în Logroño, a fost găsit la o adâncime de trei metri.

Cadavrul victimei a fost scos din apă și adus la mal de către agenții Gărzii Civile.

- Continuarea după publicitate -

Nu este primul caz tragic care a avut loc în această populară zonă de agrement, situată pe drumul spre El Cortijo, între râul Ebro și liniile de cale ferată. În urmă cu trei ani, un alt bărbat de origine română, în vârstă de 58 de ani, s-a înecat în același mod.

Acesta a dispărut la începutul după-amiezii în râu, iar trupul său a fost găsit câteva ore mai târziu plutind pe Ebro. La doar o lună, în aceeași vară a anului 2020, un adolescent de 16 ani s-a înecat nu departe de locul tragediei de duminică.