R.S.C., românul care a agresat o femeie de 73 de ani pe data de 29 aprilie, atunci când a intrat pe ușa casei acesteia de pe strada Ramón y Cajal din localitatea spaniolă Pola de Siero (comunitatea autonomă Principatul Asturias), nu va trebui să meargă la închisoare.

După cum relatează publicația locală La Nueva España, el suferă „de o patologie psihotică cronică cu evoluție lentă și deteriorare a calității vieții și aderență terapeutică slabă, ceea ce presupune o limitare a facultăților sale fizice și mentale”.

- Continuarea după publicitate -

Evenimentele au avut loc în jurul orei 14:45 pe 29 aprilie 2023. Agresorul s-a năpustit asupra femeii în timp ce se pregătea să intre pe ușă, scuturând-o violent, mișcând-o câțiva metri, până când i-a luat un portofel pe care îl purta.

Datorită țipetelor femeii, un trecător a sărit în ajutorul acesteia, făcându-l pe agresor să arunce portofelul și să fugă. Victima a suferit contractură musculară paravertebrală cervicală bilaterală și sindrom vestibular acut, care au necesitat asistență medicală.

Victima a avut nevoie de 31 de zile pentru vindecare, timp în care a suferit o pierdere a calității de bază a vieții. Ea a rămas cu o agravare a unei osteoartrite cervicale de care suferea înainte de agresiune.

- Continuarea după publicitate -

Procurorul a cerut 11 luni de închisoare și o amendă de 1.080 de euro în procesul care a avut loc pe 7 septembrie la Tribunalul Penal numărul 3 din Oviedo.

Femeia agresată a cerut cinci ani și jumătate de închisoare pentru agresorul său, care urmează să fie executată prin internare într-o instituție psihiatrică și expulzarea sa din țară după ce a executat două treimi din pedeapsă.

Apărarea, condusă de avocatul Pedro Paulino Sánchez, de la casa de avocatură Asturlex, a cerut achitarea clientului său.

În final, nu a existat niciun proces. Procurorul și-a redus cererea la o pedeapsă de internare într-un centru psihiatric închis adecvat pentru o perioadă de 12 luni pentru a primi tratament medical în funcție de alterarea psihică de care suferă, precum și plata unei amenzi de 33 de euro.

Atât acuzatul, cât și victima au fost mulțumiți de această sentință.

- Continuarea după publicitate -