Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 51 de ani, domiciliat în comuna Tudora (județul Botoșani), lucra de doi ani într-un schit de călugări situat pe Muntele Athos și locuia în apropierea chiliei unui preot român pe care îl ajuta la diverse munci casnice, potrivit publicației Știrile PRO-TV.

Picioarele victimei. Sursă foto: Știrile PRO-TV.

Recent, bărbatul s-a confruntat cu o situație periculoasă, când o pisică l-a enervat pe preotul care a făcut un gest teribil: a luat o pușcă și a tras în direcția acesteia, ignorând prezența muncitorului în imediata apropiere.

- Continuarea după publicitate -

Din păcate, o parte dintre alicele împușcăturii l-au lovit pe acesta în picioare, în timp ce pisica a reușit să se ascundă fără a avea de suferit.

„Ea (pisica-n.r.) a venit la picioarele mele. Eu m-am ridicat de pe bancă, m-am dus la vreo trei metri. Mâța a fugit de acolo. El s-a dus la centrală, a luat arma de vânătoare, a încărcat-o și s-a auzit poc”, a povestit bărbatul împușcat.

„Am căzut jos imediat, ca și cum aș fi fost izbit de mașină. Ce a căutat el cu pușca la 3-4 metri de mine? Și mi-a prins și piciorul drept, și piciorul stâng”, a continuat victima.

- Continuarea după publicitate -

Inițial, bărbatul le-a declarat polițiștilor eleni că totul s-a petrecut accidental, în timpul unei partide de vânătoare de mistreți.

Preotul ar fi fost cel care l-ar fi determinat să dezvăluie această versiune. Totuși, rudele alertate ale victimei au intervenit și au solicitat sprijinul Consulatului român din Salonic pentru a scoate adevărul la lumină.

„L-au dus la spital, i-au luat buletinul, părintele a plecat înapoi, declarația a fost dată după cum a vrut părintele, sub presiune și, de atunci, nimeni nu se mai ocupă de el. Până nu am venit noi, aici, la spital, nu a fost informată nici ambasada, nici consulul”, a explicat fratele victimei.

„I s-a promis că va fi dus în România și că va avea grijă de el, l-a lăsat în spital să i se scurgă zilele, nefăcându-i absolut nimic până când nu a ajuns familia aici”, a adăugat sora victimei.

Bărbatul a suferit răni grave la ambele picioare, iar situația s-a complicat între timp, ceea ce a dus la apariția riscului ca acestea să-i fie amputate.

- Continuarea după publicitate -

Cu ajutorul familiei și al autorităților elene, polițiștii au obținut o nouă declarație din partea victimei, în care a povestit tot ce s-a întâmplat în realitate. În cazul său s-a deschis o anchetă pentru infracțiunea de vătămare corporală gravă.

Sursă foto: Știrile PRO-TV