O serie spectaculoasă de spargeri a provocat panică în liniștitele orașe austriece Wieselburg și Petzenkirchen, iar un român de 28 de ani a fost adus la tribunalul din Sankt Pölten (Austria Inferioară) în fața justiției, în calitate de principal suspect.

După cum relatează noen.at, inculpatul a recunoscut faptele, dar a explicat că acțiunile sale au fost întreprinse datorită curajului dobândit din cauza consumului excesiv de alcool din timpul incidentelor.

- Continuarea după publicitate -

Într-o serie de spargeri fără precedent în zona respectivă, instanța a auzit că tânărul din România ar fi spart casa unei familii, sediul unei firme de avocatură, un han și chiar o biserică.

Motivele acestor infracțiuni au fost considerate justificate de către inculpat, deoarece el căuta bani să supraviețuiască și un loc unde să doarmă, din moment ce era o persoană fără adăpost în Austria.

Din păcate, în afara banilor furați el a provocat și pagube considerabile în efracțiile sale. Ferestrele imobilelor au fost avariate la intrarea sa cu forța și se spune că el chiar ar fi distrus ușa unei biserică după ce a lovit-o cu piciorul.

- Continuarea după publicitate -

În prezent, conaționalul nostru a fost tras la răspundere și va fi obligat să retrocedeze atât pagubele bănești, cât și cele materiale, care însumează aproximativ 1850 de euro.

Pe de altă parte, consecințele acțiunilor sale nu au întârziat să apară, astfel încât instanța l-a găsit vinovat și l-a condamnat la o pedeapsă necondiționată la închisoare pe o perioadă de 20 de luni. Verdictul însă nu este definitiv.