Alejandro Bugneriu, un băiețel în vârstă de doi ani, a dispărut din Madrid (Spania) pe 19 iunie, împreună cu mama sa de naționalitate filipineză, Daisy Pugoy, după o ceartă aprinsă între mama și tatăl său, Andrei, de naționalitate română.

După cum relatează publicația spaniolă Elcierredigital, două zile mai târziu, mama copilului i-a trimis tatălui o fotografie în care spunea că nu-i va mai vedea niciodată.

- Continuarea după publicitate -
Sursa foto: Elcierredigital

După aproape o lună de la dispariția lor, conaționalul nostru a decis să meargă la serviciile sociale din cartierul madrilen San Blas, unde Daisy fusese internată după ce a denunțat presupuse abuzuri din partea lui Andrei.

Acesta a descoperit că mama copilului său s-a aflat pe 26 iunie într-un centru de servicii sociale pentru violență domestică. Apoi a mers la serviciile sociale pentru a afla mai multe informații, dar asistentul social nu i-a oferit prea multe detalii.

El crede că serviciile sociale ar putea să-i dea custodia copilului bunicii materne, ceea ce ar însemna să se mute și să nu mai poată locui împreună cu fiul său, așa că intenționează să facă o programare la serviciile sociale și să solicite explicații privind cazul său.

- Continuarea după publicitate -

Dispariția lui Alejandro și a mamei sale a lăsat multe semne de întrebare. Tatăl băiatului a încercat să contacteze rudele lui Daisy pentru a afla informații despre ei, dar aceștia nu știau nimic.

Sursa foto: Elcierredigital

Exista temeri că ceva rău s-ar fi putut întâmpla cu fiul său. Andrei a observat că atât hainele mamei, cât și ale copilului sunt acasă, dar mama a luat cu ea pașapoartele lor. Poliția a înregistrat pașapoartele acestora pentru a împiedica plecarea minorului din Spania.

Relația dintre cei doi părinți a avut multe complicații, mai ales din cauza sindromului Pitt Hopkins care afectează starea de sănătate a lui Alejandro. Tatăl său locuiește în Spania de 23 de ani și a avut o relație romantică timp de șapte ani cu mama copilului, dar în ultima perioadă lucrurile s-au înrăutățit.

Sursa foto: Elcierredigital

Românul susține că nu a fost violent cu mama copilului său și că plângerile de violență domestică împotriva sa au fost considerate false.

Sindromul de care suferă copilul este o boală rară care afectează neuro-dezvoltarea. El este înregistrat la un centru de evaluare și coordonare a copilului din Madrid și are nevoie de îngrijire medicală regulată.

- Continuarea după publicitate -

Din cauza dispariției celor doi, băiatul a lipsit de la mai multe întâlniri medicale importante pentru evaluarea evoluției bolii sale.

Tatăl este îngrijorat că nu poate comunica cu Daisy și că nu poate afla informații despre starea fiului lor. El a încercat să contacteze serviciile sociale, dar nu a primit răspunsuri la e-mailurile sale.

Conaționalul nostru speră că va obține sprijinul legal necesar pentru a-și recâștiga drepturile și pentru a-și putea vedea fiul în curând. Situația respectivă este una alarmantă, iar Andrei face eforturi pentru a găsi răspunsuri și pentru a asigura siguranța și bunăstarea fiului său.

În ciuda obstacolelor întâmpinate, el își exprimă disperarea și dorința de a-și revedea fiul, subliniind că nu a făcut nimic rău și că este nedrept să-i fie împiedicată legătura cu copilul său.

- Continuarea după publicitate -