Mihai Hurmuz-Irimia, un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 29 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea soției sale de naționalitate engleză, Katie Hurmuz-Irimia, în vârstă de 40 de ani, prin înjunghiere într-un acces de furie petrecut pe 30 august 2022 la reședința lor din Wallingford, Oxfordshire, Anglia, potrivit publicației itvX.

Katie Hurmuz-Irimia.

Victima a fost descoperită moartă în dormitorul reședinței lor, având nu mai puțin de 171 de răni pe suprafața corpului. În mod tulburător, în timpul procesului care a avut loc la Tribunalul din Oxford, a fost dezvăluit faptul că ea ar fi raportat anterior mai multe atacuri ale soțului ei dar, în mod surprinzător, acestuia nu i-au fost aduse acuzații.

- Continuarea după publicitate -

Inculpatul așteaptă în prezent sentința în urma verdictului. Instanța a auzit detalii tulburătoare ale locului crimei, cu pete de sânge găsite în dormitor, hol și chiar pe telecomanda televizorului și pe câinele lor de companie. În plus, anchetatorii au recuperat două cuțite pătate de sânge, unul din dormitor și celălalt din bucătărie.

Mihai Hurmuz-Irimia.

Acțiunile inculpatului au fost descrise de detectivul inspectorul șef Jon Capps ca fiind marcate de „niveluri oribile de violență”, deoarece acesta i-a provocat răni fatale în gâtul și pieptul soției sale.

În mod șocant, după ce a săvârșit acest act odios, el as-a dus să facă un duș și să se uite la televizor, înainte de a suna calm poliția pentru a-și mărturisi crima.

- Continuarea după publicitate -

Detectivii au subliniat că apelul său părea mai degrabă egoist, o încercare de a strânge simpatie pentru el însuși, decât să manifeste remuşcări pentru tragedia pe care a provocat-o.

Instanța a aflat că cei doi au avut o istorie de certuri și incidente violente. În timpul unei vacanțe la Bournemouth (South West), chiar înainte de crimă, Katie și-a informat soțul că mariajul lor s-a încheiat, deși ulterior s-au împăcat. Totuși, acea reconciliere nu a împiedicat deznodământul tragic.

În timpul procesului au fost scoase la iveală alte incidente anterioare de violență domestică. În 2020, soția și-a denunțat soțul la poliție că a agresat-o fizic după ce l-a confruntat cu privire la infidelitatea lui.

Mai mult, acesta a amenințat-o că va produce pagube casei mamei și mașinii fratelui ei, dar ea a ales să nu depună plângere în acel moment.

- Continuarea după publicitate -

Într-un alt incident petrecut în aceeași lună, ea a denunțat poliției că soțul ei a încercat să o atace cu un cuțit și o bâtă de baseball. În ciuda acelor acuzații grave, nu au mai fost luate măsuri la momentul respectiv.

Ca răspuns la acest caz tragic, poliția din Thames Valley a emis o declarație prin care îndeamnă victimele abuzului domestic să caute ajutor imediat, sunând la 999 sau raportând incidente prin intermediul site-ului web al forțelor de poliție.

Thames Valley este o subregiune din sud-estul Angliei, definită informal, situată în vestul Londrei, cu Oxford ca centru major.

Membrii familiei victimei au descris-o ca pe o persoană amabilă și grijulie, o mamă iubitoare care a avut mereu grijă de ceilalți. Moartea ei prematură a lăsat un gol în viețile celor care au cunoscut-o, iar memoria ei va fi prețuită de toți cei care au fost atinși de căldura și compasiunea ei.

Surse foto: itvX, BBC

- Continuarea după publicitate -