Uncaș Borcoi, un român în vârstă de 31 de ani, este căutat de autoritățile din Franța pentru numeroase infracțiuni, precum răpire, viol în grup și alte fapte grave, potrivit publicației myTEX.

Născut în Sectorul 6 din București, la data de 25 noiembrie 1991, urmăritul are emis pe numele său un mandat european de arestare. În acest sens, Poliția Română a informat recent opinia publică despre persoana dată în urmărire.

- Continuarea după publicitate -

„La data de 04.09.2023 autoritățile din Franța au emis împotriva numitului Borcoi Uncaș un mandat european de arestare pentru săvârșirea a 7 infracțiuni de răpire și sechestrare persoane, viol comis în grup, deturnare de fonduri comisă cu o armă, agresare sexuală, deturnare prin folosirea violenței, amenințări sau constrângere, furt cu violență având ca rezultat incapacitate de muncă superioară de 8 zile, furt agravant – fapte prevăzute de codul penal francez”.

După cum relatează BotoșaniNews, inculpatul are antecedente penale și în România, fiind condamnat în ianuarie 2013 de instanța Tribunalului Botoșani la cinci ani de închisoare pentru pornografie infantilă și trafic de minori.

În vara anului 2011, el a postat pe Internet filmulețe făcute cu telefonul mobil în timp ce făcea sex cu o minoră de 16 ani din Botoșani. Ulterior, i-ar fi promis acesteia o slujbă în Olanda însă acolo ar fi obligat-o să se prostitueze, banii câștigați de minoră fiind colectați de el.

- Continuarea după publicitate -

În afară celor cinci ani de închisoare, inculpatul a fost obligat atunci să plătească victimei daune morale în valoare de 20.000 de lei, plus cheltuielile judiciare.

Sursa foto: myTEX