Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 41 de ani, căutat în Elveția după un furt, a fost arestat miercuri, 19 iulie, de către ofițerii poliției cantonale St.Gallen, potrivit polizei-schweiz.ch.

Un cetățean elvețian a fost trezit miercuri, cu puțin înainte de ora 3:30 a.m. de zgomote neobișnuite și a denunțat centrului cantonal de apeluri de urgență că suspectează o spargere în derulare într-un magazin din apropiere, situat pe Rickenstrasse.

- Continuarea după publicitate -

În urma descinderii rapide la fața locului, ofițerii poliției cantonale St.Gallen au reușit să rețină și să aresteze un bărbat suspect în spargerea magazinului.

În urma percheziției acestuia, asupra sa au fost găsite unelte suspectate de a fi fost folosite la pătrunderea sa prin efracție în magazin.

Suspectul a fost deja propus spre arestare de către mai mulți ofițeri de poliție. În plus, s-a aflat că pe numele său există o interdicție de intrare în Elveția încă din 2019.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit informațiilor inițiale ale anchetei, conaționalul nostru ar putea fi responsabil pentru diverse spargeri în cantonul St.Gallen, ultima fiind realizată în noaptea de luni spre marți, 18 iulie, la un restaurant de pe Werkstrasse.

Un făptuitor necunoscut a obținut acces în interior printr-o fereastră a cărei deschidere a fost forțată, potrivit aceleiași surse menționate anterior.

Ajuns înăuntru, hoțul a deschis cu forța casa de marcat și a sustras câteva sute de franci în numerar. Apoi a intrat într-o altă cameră, a deschis mai multe dulapuri de unde a furat alți bani care se aflau acolo.

Suma furată de ridică la un total de aproximativ 500 de franci. Prejudiciul material produs restaurantului se ridică la aproximativ 1.300 de franci.

- Continuarea după publicitate -