Unui bărbat din Filiași (județul Dolj), acuzat de trafic de persoane și violență domestică, i-a fost prelungit arestul preventiv la care a fost supus încă din luna martie, potrivit unei hotărâri luate recent de judecătorii Tribunalului Dolj.

După cum relatează publicația Gazeta de Sud, inculpatul și-a obligat concubina, o tânără racolată prin metoda „loverboy”, să se prostitueze în țări precum Italia și Germania.

- Continuarea după publicitate -

În plus, a forțat-o să înghită anumite medicamente, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii de la DIICOT Dolj, în care se precizează că infracțiunile au fost comise imediat după eliberarea inculpatului dintr-un penitenciar francez.

Investigațiile au dezvăluit cum cuplul s-a reîntors în România în decembrie anul trecut. În data de 21 decembrie, inculpatul și-ar fi înjunghiat ușor concubina pe motiv că ar fi ascuns de el o sumă de bani, apoi ar fi obligat-o să ia medicamente, deși nu era bolnavă.

În urma unui mandat de arestare emis la Tribunalul Dolj, inculpatul a fost arestat preventiv pe 18 martie pentru trafic de persoane și violență domestică. Într-o ședință care a avut loc la începutul lunii septembrie, judecătorii au dispus menținerea arestului preventiv în acest caz.

- Continuarea după publicitate -

În cadrul aceleiași ședințe, a fost respinsă solicitarea inculpatului de a schimba arestul preventiv cu arestul la domiciliu. Această hotărâre a instanței poate fi contestată de inculpat, deoarece nu este definitivă.

În afara infracțiunilor menționate mai sus, inculpatul mai este acuzat suplimentar de deținere de droguri în vederea propriului consum. El a fost trimis în judecată, dosarul său fiind în prezent în camera preliminară la Tribunalul Dolj.

Procurorii de la DIICOT Dolj au informat: „S-a reținut că inculpatul, din orașul Filiași, județul Dolj, a revenit în țară în toamna anului 2021 (după executarea unei pedepse cu închisoarea pentru infracțiunea de proxenetism într-un penitenciar din Franța)”.

„În luna octombrie 2021, a racolat în scopul de a o exploata sexual o persoană vătămată, provenind dintr-o familie dezorganizată, aflată în stare de vulnerabilitate. Prin acțiuni specifice metodei loverboy, acesta a convins persoana vătămată să se mute la locuința sa din orașul Filiași”.

„După aproximativ cinci luni, a transportat-o în Italia unde, prin inducere în eroare și constrângere, a exploatat-o sexual prin obligarea la practicarea prostituției, însușindu-și importante sume de bani obținute din această activitate (între 40-350 euro/zi). Ulterior, activitatea de exploatare a persoanei vătămate de către inculpat a continuat și în Germania”.

- Continuarea după publicitate -

Sursa foto: Gazeta de Sud