În după amiaza zilei de sâmbătă, 19 august 2023, o patrulă de la Administrația Federală a Vămilor din Germania a verificat un șofer român de 34 de ani la punctul de trecere a frontierei Waldshut (landul  Baden-Württemberg), potrivit publicației news.de.

În timpul controlului, a rezultat că împotriva bărbatului, care locuia în Elveția, trebuia executat un mandat de arestare. Anul trecut, un tribunal german l-a condamnat pe bărbat la plata unei amenzi pentru conducere în stare de ebrietate.

- Continuarea după publicitate -

Persoana căutată nu a plătit amenda și nici nu a executat pedeapsa alternativă cu închisoarea, motiv pentru care procurorul a emis mandat de arestare.

Poliția federală l-a arestat pe bărbatul de 34 de ani din cauza mandatului de arestare activ încă pe numele său. Întrucât suma cerută nu a putut fi plătită, el trebuie acum să execute câteva săptămâni de închisoare.

De asemenea, în cadrul măsurilor intensificate de control și căutare în zona de frontieră cu Franța, polițiștii federali au verificat duminică, 20 august, pe Podul Europa din Kehl (landul Baden-Württemberg) o mașină ocupată de trei persoane.

- Continuarea după publicitate -

În afara șoferului, care era cetățean francez, în vehicul se aflau doi cetățeni din Republica Moldova. Ei nu s-au putut identifica decât cu fotografii ale unor cărți de identitate românești, arătate pe telefon. În timpul anchetei, s-a dovedit că acestea erau falsuri.

După finalizarea măsurilor polițienești, cei doi cetățeni moldoveni au fost nevoiți să se întoarcă în Franța și li s-a interzis să intre în Germania timp de câțiva ani. Împotriva șoferului este deschisă o altă anchetă, acesta fiind suspectat de contrabandă.

Sursa foto: news.de