Un român fără adăpost, în vârstă de 35 de ani, a fost arestat în după-amiaza zilei de marți, 22 august, fiind suspectat că a comis odioasa faptă de a spânzura un câine rasa Malinois de poarta liceului Paul-Le-Rolland din Drancy (Seine-Saint-Denis) în noaptea de 17 spre 18 august.

După cum relatează publicația franceză Le Parisien, a fost nevoie de aproape cinci zile de urmărire intensă pentru a-l găsi în sfârșit pe suspect. În plus, pe numele său exista un mandat european de arestare emis de un tribunal din România, unde are de executat o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, potrivit unor surse familiare cu ancheta.

- Continuarea după publicitate -

Imediat ce a fost arestat, presupusul vinovat a fost supus unei evaluări psihologice. Interogatoriul care a urmat a confirmat întreaga sa răspundere penală pentru faptele de care este acuzat. Prin urmare, va trebui să răspundă pentru acțiunile sale în fața instanței.

Anchetatorii de la secția de poliție Drancy (departamentul Seine-Saint-Denis) au efectuat o anchetă necruțătoare care le-a permis să-l localizeze pe presupusul torționar datorită, în mare parte, datelor telefonice. În jurul orei 16:30, a fost arestat în Bussy-Saint-Georges (Seine-et-Marne).

O sursă a Jandarmeriei a informat: „A-i lua urmele a fost o sarcină descurajantă, având în vedere că a acoperit întreaga regiune pariziană în câteva zile, traversând Paris, Hauts-de-Seine și Val-de-Marne”.

- Continuarea după publicitate -

Persoana fără adăpost urmărită a încercat să se ascundă și pe parcursul anchetei, în ciuda difuzării fotografiei sale pe rețelele de socializare, în special prin intermediul Asociației de Protecție a Animalelor (APA) precum și a jurnalistului și apărătorul ecologiei, Hugo Clement.

Câine rasa Malinois

Anterior, în jurul orei 3:00 a.m. a zilei de vineri, 18 august, acest individ a fost văzut târând cu cruzime câinele pe străzile din Drancy și administrându-i lovituri severe și repetate.

Surprins de camerele de supraveghere ale orașului, el s-a strecurat apoi în spatele unei clădiri din fața școlii pentru a reapărea 20 de minute mai târziu, fără animal. Acolo a fost găsit ulterior câinele mort prin spânzurare.

„Având în vedere modul în care a fost spânzurat, este incontestabil că acest act barbar a fost comis în mod deliberat cu scopul de a-i provoca o agonie lungă și dureroasă”, a declarat Anne-Claire Chauvancy, președintele APA.

În urma cunoașterii faptelor, asociația sa a depus plângere pentru „acte de cruzime soldate cu moartea”, infracțiune pedepsită cu amendă de 75.000 de euro și pedeapsa de cinci ani închisoare.

- Continuarea după publicitate -

Sursa foto: Le Parisien