Un șofer român, în vârstă de 30 de ani, își conducea duminică, 30 iulie, propriul BMW pe Stotternheimer Strasse în orașul Erfurt din Germania când, în jurul orei 22:30, a părăsit brusc carosabilul.

După cum relatează publicația Presseportal, mașina a ajuns pe terasamentul liniei de tramvai și nu a mai putut continua drumul. Motivul pierderii controlului direcției vehiculului a fost consumul considerabil de alcool al șoferului.

- Continuarea după publicitate -

Acesta a fost dus la o unitate medicală pentru luarea unei probe de sânge, deoarece un test cu aparatul etilotest, făcut la fața locului, a arătat o alcoolemie incredibilă de 1,9 la mie.

BMW-ul conaționalului nostru a fost recuperat de pe linia de tramvai cu ajutorul unei macarale speciale de tractare. Împotriva sa a fost deschis un dosar de urmărire penală pentru punerea în pericol a circulației rutiere.

Într-un alt caz, ofițerii poliției federale germane au confiscat sâmbătă, 29 iulie, o carte de identitate românească falsă la verificarea unui cetățean român verificat la Podul Europa din orașul Kehl (landul Baden-Württemberg), potrivit aceleiași publicații Presseportal.

- Continuarea după publicitate -

Bărbatul de 41 de ani le-a prezentat polițiștilor germani o carte de identitate falsă. În plus, avea la el și un card CE care nu era întocmit pe datele sale personale, iar despre originea acestuia nu a putut furniza nicio informație plauzibilă.

Cardul CE (document care conferă titularului dreptul la prestații medicale necesare în cadrul unei șederi temporare într-un stat membru al Uniunii Europene) a fost, de asemenea, confiscat. Conaționalul nostru va trebui să se confrunte cu acuzația de fals în înscrisuri oficiale.

Sursă foto: Pixabay