Decolarea unui zbor Wizz Air de pe aeroportul orașului spaniol Zaragoza (comunitatea utonomă Aragon) spre București a fost întârziată cu mai bine de 28 de ore din cauza unui incident provocat de un pasager beat, de naționalitate română.

După cum relatează publicația locală Heraldo de Aragon, altercația a avut loc atunci când toți cei 224 de pasageri se îmbarcaseră deja și aeronava era gata de decolare.

- Continuarea după publicitate -

Rezident în Zaragoza, românul aflat în stare de ebrietate a încercat să deschidă cu forța una dintre uși, provocându-i daune care au necesitat intervenția Gărzii Civile spaniole și evacuarea celorlalți pasageri.

Zborul Wizz Air era programat să decoleze sâmbătă, 30 septembrie, la ora 9:15 a.m., dar în cele din urmă a decolat a doua zi, la ora 13:20. Din cauza avarierii ușii aeronavei, produse de conaționalul nostru, 50 de persoane nu s-au mai putut urca la bord din motive de siguranță.

S-a încercat repararea ușii avariate în efortul de a permite decolarea cât mai rapidă, dar soluția s-a dovedit imposibil de realizat într-un timp atât de scurt. În consecință, compania aeriană a decis în jurul orei 23:00 a zilei de sâmbătă să găzduiască pasagerii în hoteluri din capitala Aragonului.

- Continuarea după publicitate -

Se pare că Wizz Air nu a fost nevoită să trimită o altă aeronavă pentru a prelua pasagerii blocați, deoarece același avion care urma să decoleze sâmbătă a fost apt de zbor duminică, deși cu limitări de spațiu din cauza deteriorării ușii.

Cei 50 de pasageri care nu s-au putut reîmbarca, au fost readuși pe aeroportul din Zaragoza duminică dimineață pentru a zbura în cele din urmă spre București cu alte aeronave.

Comandamentul Gărzii Civile din Zaragoza a confirmat incidentul și a explicat cum comportamentul pasagerului beat i-a forțat pe ceilalți să coboare. Totuși, nu s-a putut confirma dacă persoana care a cauzat prejudiciul a fost arestată și, dacă da, ce acuzații i-au fost aduse.

Lipsa comunicării cu reprezentanții Wizz Air a făcut dificilă înțelegerea criteriilor folosite pentru a determina care pasageri se puteau îmbarca în cele din urmă și care trebuiau să rămână în Zaragoza pentru a aștepta alt zbor.

Pentru unii pasageri, această întârziere a reprezentat un dezastru, deoarece aveau angajamente urgente, cum ar fi îngrijirea membrilor bolnavi ai familiei sau alte chestiuni personale care nu suportau amânare.

- Continuarea după publicitate -

„Am fiul meu în spital și soțul meu, care este în armată, nu poate rămâne cu el. Dacă nu zburăm astăzi, nu am putea zbura până marți”, s-a plâns o altă femeie înainte de a reuși, într-un final, să urce în avion.