Un tânăr de naționalitate română, în vârstă de 24 de ani, a condus sub influența alcoolului o dubă marca Mercedes Sprinter pe autostrada germană B 441 (din landul Saxonia Inferioară) și a provocat un accident rutier în noaptea de miercuri spre joi, 20 iulie, soldat cu trei victime.

După cum relatează publicația germană Hannoversche Allgemeine Zeitung, duba Mercedes Sprinter fusese cumpărată de firma la care lucra românul de numai 10 zile și era condusă pe B 441 dinspre orașul Wunstorf către orașul Seelze (ambele din Saxonia Inferioară).

- Continuarea după publicitate -

Datorită neatenției, la aproximativ jumătate de oră după miezul nopții, tânărul șofer a intrat pe contrasens și s-a ciocnit cu un autoturism marca Seat Ibiza, condus regulamentar de o femeie de 30 de ani din Wunstorf, care era însoțită de un pasager de 29 de ani din aceeași localitate.

Imagine de la locul accidentului. Sursă foto: haz.de.

Coliziunea vehiculelor a fost devastatoare, ambele au fost complet avariate astfel încât au trebuit tractate de pe carosabil cu ajutorul altor vehicule.

Polițiștii au observat în timpul anchetei că tânărul care a provocat accidentul mirosea a băutură. Un etilotest efectuat ulterior a scos la iveală o valoare alarmantă de 1,52 la mie.

- Continuarea după publicitate -

Accidentul a provocat leziuni ușoare persoanelor implicate. Totuși, ele au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri medicale suplimentare.

Conaționalul nostru a fost obligat să dea și o probă de sânge unui medic pentru stabilirea exactă a alcoolemiei, iar permisul de conducere i-a fost reținut de poliția federală.

Parchetul din Hanovra a instituit un depozit de garanție de 500 de euro pe numele său și a deschis dosar penal pentru infracțiunile de punere în pericol a circulației rutiere și vătămare corporală din culpă.