Un antreprenor român în vârstă de 41 de ani, proprietar al unui restaurant în localitatea italiană Foiano della Chiana din provincia Arezzo (Toscana), a fost atacat brutal duminică, 1 octombrie, de către trei tineri care i-au provocat o fractură de sept nazal și un traumatism cranian grav.

După cum relatează publicația La Nazione, agresiunea suferită l-a obligat pe conaționalul nostru să fie internat în condiții grave la spitalul din Siena. Cei responsabili pentru acest atac au fost deja identificați și denunțați pentru faptele lor comise duminică seara.

- Continuarea după publicitate -

Era trecut de ora 22:00 când în restaurant au intrat trei tineri: un italian de 19 ani și doi tunisieni, unul de 20 și altul de 17 ani, ultimul dovedit a fi într-o situație ilegală în Italia. Cunoscuți cu antecedente penale, tinerii majori au cerut să le fie servită cina.

Agresiunea s-a produs după ce ar fi izbucnit o ceartă care a degenerat într-un atac violent. Motivele conflictului par să fi fost banale, dar anchetatorii încă încearcă să stabilească exact ce anume l-a declanșat.

Carabinierii companiei Cortona, conduși de căpitanul Antonio De Santis și comandantul stației locale, Gianluca Falco, lucrează în prezent pentru a reconstitui și clarifica evenimentele petrecute în restaurant.

- Continuarea după publicitate -

Încă de la primele ore ale dimineții de după atac, oamenii legii au identificat și arestat doi dintre cei trei atacatori. Tunisianul minor a fost ulterior arestat. Toți trei au fost denunțați pentru infracțiunea de vătămare corporală gravă.

În zona Via della Resistenza, încă aglomerată la acea oră a nopții, existau mai multe camere de supraveghere video care au ajutat anchetatorii să identifice tinerii implicați și să reconstituie dinamica atacului.

Victima a fost ajutată cu promptitudine de către serviciul de urgențe medicale 118, ambulanța de Asistență Publică din Foiano și o ambulanță sosită de la spitalul Fratta. Alarma a fost trasă de martorii oculari care au asistat la brutalul atac.

Deși antreprenorul român a fost internat sub cod roșu, viața lui nu este în pericol, iar simptomele sale s-au ameliorat, astfel încât a fost externat din spital cu un prognostic de 15 zile.

Aceasta a fost a treia manifestare de violență care zguduie comunitatea. În urmă cu o săptămână, un tânăr de 38 de ani a fost împușcat în gât în ​​timpul unui scandal de proporții din apropierea unui club de noapte din Valdarno, iar acum doar câteva zile a avut loc un alt incident de înjunghiere, de data aceasta în urma unei petreceri aniversare.

- Continuarea după publicitate -

Aceste evenimente au provocat îngrijorare în rândul locuitorilor din Foiano, care discută prin intermediul rețelelor sociale despre siguranța lor tot mai precară, datorată unor indivizi cu antecedente penale.