Ioan Oprescu, un român în vârstă de 36 de ani, a fost arestat împreună cu trei pakistanezi de autoritățile provinciei filipineze Cavite (regiunea Calabrazon), după ce au fost prinși că dezonorau drapelul național al țării, potrivit Poliției Naționale din Filipine (PNP).

După cum relatează publicația GMA News Online, PNP i-a identificat pe suspecți ca fiind trei pakistanezi: Sharoon Manzoor de 29 de ani, Shahid Manzoor de 45 de ani și Shamail Jalal de 36 de ani plus conaționalul nostru.

- Continuarea după publicitate -

În ziua de 26 iunie, ei au fost reținuți pentru că ar fi încălcat Secțiunea 34 din Republica Act 8491 sau Codul Drapelului și Heraldic al Filipinelor.

„Rapoartele au dezvăluit că suspecții au fost prinși în flagrantul de a batjocori drapelul național filipinez. Au fost observați deteriorând intenționat drapelul filipinez, înainte de a-l arunca într-o zonă ierboasă din apropierea taberei”, a arătat PNP într-un comunicat.

Incidentul a avut loc la ora 5:40 la baza marină Gregorio Lim din Sitio Calumpang, Barangay Sapang 1 din localitatea Ternate, provincia Cavite, potrivit aceluiași comunicat dat de PNP.

- Continuarea după publicitate -

Cei patru cetățeni străini au fost arestați de sergentul Joylin Rojo de la Marina filipineză și apoi au fost duși la cea mai apropiată secție de poliție pentru a fi anchetați.

„Nerespectarea drapelului național filipinez este o încălcare gravă care necesită atenția noastră maximă și nu trebuie neglijată. Este de datoria noastră să menținem onoarea și demnitatea drapelului nostru, iar persoanele găsite vinovate pentru astfel de fapte vor fi trase la răspundere conform legii”, a declarat Benjamin Acorda Jr., un general al poliției filipineze.