Un român și doi spanioli au fost arestați de agenții Poliției Naționale în orașul spaniol El Ejido din provincia Almeria (comunitatea autonomă Andaluzia) pentru că au încercat să fraudeze un cunoscut om de afaceri local, potrivit publicației locale La Voz de Almeria.

După cum a informat Poliția Națională într-o notă, cei trei bărbați arestați au avut roluri foarte bine definite. Doi dintre ei, de naționalitate spaniolă, s-au dat drept agenți comisionari, în timp ce românul s-a prefăcut a fi un investitor periculos, cu legături cu mafia rusă.

- Continuarea după publicitate -

Cei trei știau dificultățile economice prin care trece omul de afaceri și i-au oferit bani în numerar pentru a-și atenua situația.

După captarea interesului victimei, falșii intermediari au stabilit o întâlnire cu falsul investitor. Și cu diverse trucuri l-au făcut pe omul de afaceri să creadă că ar putea folosi cei 500.000 de euro care se presupune că i s-au dat într-o geantă de sport.

La întoarcerea de la întâlnire, presupușii intermediari au creat o atmosferă de intimidare a victimei, transmițând pericolul reprezentat de presupusul investitor.

- Continuarea după publicitate -

La un moment dat, un vehicul cu dispozitive luminoase asemănătoare cu cele folosite de polițiști a început să-i urmărească, ceea ce i-a făcut pe cei doi escroci spanioli să facă victima să creadă că ar trebui să arunce pe geam sacul cu banii și armele pe care le purtau, pentru a evita repercusiuni juridice. Ceea ce s-a și întâmplat.

În cele din urmă, falsul investitor a început să împartă responsabilitățile pentru pierderea banilor între unul dintre complici și omul de afaceri, ceea ce a conferit scenei o mai mare credibilitate.

Victima trebuia să-l despăgubească cu 75.000 de euro în termen de 24 de ore dacă nu dorea ca el sau familia sa să sufere consecințele, întrucât „mafiotul” chiar a dat de înțeles că urmează să-i împuște în cazul în care nu vor plăti datoria.

Omul de afaceri a adus faptele la cunoștința Poliției Naționale înainte de a fi respectat termenul de livrare, iar agenții Postului de Poliție Locală din El Ejido au conceput o operațiune care s-a încheiat cu arestarea celor trei escroci. Ei sunt acuzați de infracțiunile de extorcare și tentativă de fraudă.

Doi dintre ei au antecedente penale și toți au fost puși la dispoziția Tribunalului de anchetă numărul 1 din El Ejido, în arest preventiv. Poliția Națională continuă cercetările în căutarea altor posibile victime ale unor evenimente de natură similară.

- Continuarea după publicitate -

Sursa foto: La Voz de Almeria