Un român de 29 de ani, identificat drept „intrus”, a fost arestat după ce s-a baricadat, marți, 28 noiembrie, într-o casă unifamilială pe care o ocupase ilegal în localitatea spaniolă Villaluenga de la Sagra din provincia Toledo (comunitatea autonomă Castilia-La Mancha).

După cum relatează publicația locală El Norte de Castilla, Garda Civilă spaniolă i-a înmânat în cursul dimineții de marți multiple mandate de arestare judiciară pentru diverse infracțiuni.

- Continuarea după publicitate -

Răspunsul conaționalului nostru a fost violent, prin aruncarea cu cocktail-uri Molotov atât asupra agenților, cât și asupra vecinilor care s-au apropiat de casa semi-decomandată de pe strada Madroño din localitatea de numai 4.000 de locuitori.

Individul intrase ilegal în locuință în urmă cu un an și de atunci fusese implicat în „incidente conflictuale cu vecinii săi”, potrivit primarului din Villaluenga de la Sagra, Carlos Casarrubios.

Aceste incidente au inclus ieșirea acestuia în stradă și amenințarea trecătorilor cu o sabie, comportament indecent în public, organizarea de petreceri zgomotoase la domiciliul său și aruncarea cu pietre în cei care se apropiau de casa lui.

- Continuarea după publicitate -

Reacția aruncării cu cocktail-uri Molotov a românului recalcitrant a dus la intervenția pompierilor din Illescas (Toledo) pentru prevenirea incendiilor în locuințele din apropiere.

Potrivit familiei sale, individul suferă de probleme psihice legate de depresie. El s-a predat în cele din urmă forțelor de ordine. Mama sa, pe nume Dorica, a acționat ca mediatoare cu agenții pentru a se asigura că fiul ei s-a predat forțelor speciale ale Poliției Naționale și Gărzii Civile, evitând astfel un deznodământ tragic.

Operațiunea s-a încheiat la ora 15:00, cu reținerea individului baricadat, căruia i se reproșează săvârșirea infracțiunilor de rezistență, nesupunere și atac împotriva oamenilor legii.

Sursa foto: El Norte de Castilla

- Continuarea după publicitate -