Un român în vârstă de 23 de ani a fost arestat împreună cu un italian, de 21 de ani, de carabinierii orașului italian Giulianova, situat în provincia Teramo (regiunea Abruzzo), pentru tentativă de omor și deținere ilegală de arme albe.

După cum relatează emmelle.it, cei doi inculpați l-ar fi atacat și rănit la data de 19 august pe Rico, un antreprenor, proprietar al barului situat lângă Parcul Franchi din Giulianova. Omul de afaceri a fost rănit cu lovituri de macetă și se află în prezent în stare gravă la spital.

- Continuarea după publicitate -

În dimineața zilei de miercuri, 30 august, carabinierii aparținând Unității Operaționale și Radiomobile a Companiei Giulianova au executat un ordin de arestare preventivă în penitenciar, emis de judecătorul de cercetare preliminară al Tribunalului Teramo.

Acest ordin a fost emis ca răspuns la solicitarea procurorului din Giulianova. Cei doi suspecți sunt acuzați de tentativă de omor și deținere ilegală de arme în competiție.

Această măsură a fost luată după investigațiile desfășurate de carabinieri, care au făcut uz de mijloace obișnuite în asemenea cazuri, precum relatările martorilor oculari, înregistrări ale camerelor de supraveghere video și identificări fotografice.

- Continuarea după publicitate -

Atacul pare să fi fost declanșat din motive banale, după ce antreprenorul, care lucra ca ospătar, solicitase unui grup de clienți tineri, printre care și cei doi suspecți, să evite să-și scape paharele pe jos.

Reacția celor doi atacatori la respectiva atenționare a fost violentă: i-au pulverizat spray cu piper în față și l-au lovit cu pumnii și cu o macetă, provocându-i leziuni grave.

Maceta cu care a fost atacată victima. Sursa foto: emmelle.it

Promptitudinea reflexelor din partea victimei, care a reușit să se ferească parțial de lovituri, a evitat rezultate fatale. Tânărul a suferit o intervenție chirurgicală delicată, iar prognosticul actual este de 45 de zile.

În timpul operațiunii de arestare, asupra inculpaților au fost găsite un recipient tip spray cu piper și o macetă cu lamă mare. Cei doi au fost duși la închisoarea Teramo, unde vor trebui să facă față acuzațiilor care le sunt aduse.

Sursa foto: emmelle.it

- Continuarea după publicitate -