Un român a fost arestat în orașul italian Trento (Trentino-Tirolul de Sud) pentru amenințări la adresa unui polițiștilor italieni, rezistență împotriva funcționarilor publici și violență domestică, potrivit publicației La Voce del Trentino.

Polițiștii italieni au intervenit vineri, 1 septembrie, pentru potoli o dispută violentă între un bărbat și o femeie de naționalitate română, care a început pe stradă și a continuat apoi în apartamentul cuplului.

- Continuarea după publicitate -

Oamenii legii au încercat să intre în locuința unde se auzeau țipete puternice dar conaționalul nostru, aflat sub influența alcoolului, le-a blocat accesul.

Atunci polițiștii au intrat cu forța în apartament și l-au găsit pe inculpat cu două cuțite mari de bucătărie în mâini. Imediat și-au scos armele, și i-au ordonat să lase jos cuțitele.

Acesta s-a conformat, apoi a fost imobilizat și încătușat de oamenii legii. El a fost acuzat pentru infracțiunea de amenințări și rezistență împotriva funcționarilor publici, precum și pentru cea de violență domestică.

- Continuarea după publicitate -

A doua zi dimineață s-a prezentat direct în fața instanței italiene, care a amânat procesul pentru data de 19 octombrie. Inculpatul a fost dus la penitenciarul Spini di Gardolo unde va sta până la continuarea procesului.