Autoritățile vamale și agenții poliției federale din Germania au efectuat un control la punctul de trecere a frontierei Weil am Rhein-Autobahn (landul Baden-Württemberg) în noaptea de sâmbătă spre duminică, 1 octombrie, potrivit publicației verlagshaus-jaumann.de.

Oamenii legii au verificat un cetățean român în vârstă de 37 de ani. Bărbatul a fost condamnat la un an și două luni de închisoare în 2019 pentru furt grav în asociere cu alte persoane și a fost extrădat din închisoarea germană în România, la sfârșitul anului 2019.

- Continuarea după publicitate -

În consecință, pe numele său a fost emis un mandat de arestare pentru a executa pedeapsa cu închisoarea rămasă, de 146 de zile. În plus, din cauza infracțiunilor comise, i-a fost revocat dreptul la libertatea de mișcare și i s-a dispus interdicția de intrare și ședere pe teritoriul german până în 2025.

Din cauza interdicției deja existente, împotriva conaționalului nostru de ani a fost emis al doilea mandat de arestare, pentru extrădare.

Datorită pedepsei restante cu închisoarea, el a fost trimis într-o instituție germană de corecție, abia după ispășirea acesteia va putea fi extrădat în țara sa natală.

- Continuarea după publicitate -