Un român, în vârstă de 33 de ani, a fost arestat miercuri, 30 august, de polițiștii federali din orașul german Düsseldorf (Renania de Nord-Westfalia). El este suspect de uciderea unui localnic în vârstă de 77 de ani, după cum relatează publicația locală Rheinische Post.

Ceea ce inițial părea a fi un accident petrecut la ușa septuagenarului, s-a transformat rapid într-o crimă combinată cu un jaf. Incidentul s-ar fi petrecut în seara zilei de 4 august la domiciliul acestuia, situat în cartierul Düsseltal.

- Continuarea după publicitate -

În ziua respectivă, victima a însoțit un prieten cu care fusese într-un restaurant și pe care l-a lăsat ulterior la o benzinărie  din Brehmstrasse, aflată în apropierea locuinței sale.

După ce i-a oferit prietenului său un bilet destinat transportului în comun, septuagenarul a mers singur către apartamentul său, unde se presupune că presupusul făptuitor l-ar fi atacat chiar înainte să intre în locuința sa, după ce l-a urmărit încă de la ieșirea din restaurant.

Deși grav rănit, victima s-a târât totuși și a reușit să ajungă în apartamentul și dormitorul său. Acolo l-a găsit a doua zi dimineață soția sa, pe podea, plin de sânge. Femeia a chemat ambulanța care l-a dus de urgență la cea mai apropiată unitate medicală.

- Continuarea după publicitate -

Medicii de la spital însă nu au mai putut face nimic pentru el și a murit trei zile mai târziu. Autopsia a arătat că a suferit răni la coloana vertebrală, craniu și suferise o hemoragie cerebrală.

Curând după decesul victimei, anchetatorii au început să se îndoiască de faptul că aceste răni grave au fost cauzate de o cădere. Din cauza gravității rănilor, medicii alertaseră polițiștii, care au început imediat cercetările.

Prietenul victimei lăsat în stație a precizat că a văzut doi bărbați pe biciclete urmărindu-l pe septuagenar. O vecină a auzit și zgomote puternice când ușa de la intrare a fost deschisă, iar soția a observat că telefonul mobil, portofelul și ceasul soțului ei lipseau după câteva zile.

Autopsia a găsit dovezi clare ale unei traume violente, probabil o lovitură la cap, care a dus în cele din urmă la moartea bărbatului. La o zi după moartea sa, a fost înființată o comisie de omucideri care să preia ancheta.

În cele mai multe cazuri de crimă, făptuitorul și victima se cunosc. Dar atunci când cineva este ucis pur și simplu din cauza prezenței sale în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit, anchetatorii sunt deseori derutați.

- Continuarea după publicitate -

În acest caz, au existat imagini ale camerelor de supraveghere care au condus poliția pe urmele suspectului. Acestea l-au arătat pe suspect cum stătea în benzinărie și îl privea pe septuagenar cum s-a despărțit de prietenul său.

El a fost văzut ulterior urmărindu-și victima până la locuința acesteia, ceea ce a determinat poliția să creadă că a acționat singur. El avea deja antecedente și a putut fi identificat din înregistrările camerelor de supraveghere.

Suspectul este un bărbat care a venit din România în Germania în anul 2018. Încă din acea perioadă fusese condamnat pentru alte două tâlhării și ispășise o pedeapsă de doi ani și opt luni de închisoare, fiind eliberat în martie 2022.

Miercuri, poliția a percheziționat apartamentul partenerei suspectului din cartierul Mörsenbroich, unde a locuit ultima dată. Acolo au fost găsite ceasul, portofelul și telefonul mobil al septuagenarului. Românul a fost arestat și nu a comentat acuzațiile oamenilor legii.

Parchetul din Düsseldorf îl acuză de crimă și că ar fi acţionat perfid şi din lăcomie. Se crede că suspectul a folosit cardul de debit al victimei pentru a plăti în noaptea crimei sume mici, precum cumpărarea de țigări. Cheltuielile totale făcute cu cardul victimei sunt în curs de evaluare.

- Continuarea după publicitate -

Sursa foto: Rheinische Post