Alexandru Zamfir, un român de 34 de ani, a recunoscut marți, 25 iulie, în fața instanței Tribunalului din Cheltenham, oraș englez din comitatul Gloucestershire, că a furat fier vechi din zona industrială a orașului Nailsworth.

După cum relatează publicația britanică PUNCHL!NE, furturile au avut loc în două ocazii separate, în lunile aprilie și octombrie ale anului trecut.

- Continuarea după publicitate -

Domiciliat pe Frances Road în Erdington (o suburbie a metropolei engleze Birmingham), inculpatul a fost găsit vinovat că a sustras fier vechi din bene și containere situate în afara locațiilor aparținând dezvoltatorului imobiliar Nailsworth Mills Estate.

Autoritățile au fost alertate pe 30 octombrie 2022, când o angajată a companiei, doamna Phillips, a denunțat o dubă albă suspectă care circula deseori în jurul zonei industriale în care lucra.

Polițiștii au răspuns la apel și au descoperit la fața locului duba inculpatului, plină cu obiecte metalice aparținând a două companii: Fluid Transfer Group și D & B Audiotechnik GB.

- Continuarea după publicitate -

Elementele metalice găsite în dubă includeau un amestec de fier vechi și stâlpi. Acestea au fost recuperate în totalitate și returnate proprietarilor de drept.

Ancheta ulterioară, ajutată de filmările camerelor de supraveghere CCTV, a dezvăluit că Zamfir a fost una dintre cele trei persoane implicate în încărcarea fierului vechi din containere în spatele dubei sale pe 9 aprilie 2022, în aceeași zonă industrială.

În cadrul procedurii judiciare, s-a aflat că românul locuiește de șase ani în Marea Britanie, iar statutul său de imigrare este stabilit.

Avocatul conaționalului nostru, Neil Brooker, a declarat că veniturile inculpatului sunt mici, iar pentru a-și întreține familia el colecta fier vechi.

În mod normal, Zamfir cerea permisiunea înainte de a lua fier vechi din containere și a susținut că de obicei permisiunea îi era acordată.

- Continuarea după publicitate -

El a crezut că metalul aruncat în containerele din afara spațiilor comerciale nu avea nicio valoare pentru proprietari și, prin urmare, nu a văzut nicio problemă în a-l ridica.

Totuși, el a recunoscut că ar fi trebuit să facă un efort mai mare pentru a constata dacă poate lua fier vechi sau nu. El și-a recunoscut vinovăția, exprimându-și remușcarea pentru acțiunile sale.

Președintele instanței, Suzanne Alexander, s-a adresat inculpatului în ședința de judecată, subliniind că acesta ar fi trebuit să ceară permisiunea înainte de a scoate fierul vechi din containere.

Din moment ce a fost identificat în filmările CCTV de la furturile din aprilie anul trecut, nu a existat nicio îndoială cu privire la implicarea sa în aceste incidente.

În urma pledoariei sale de vinovat, Zamfir a fost amendat cu 180 de lire sterline și a fost obligat să plătească 20 de lire sterline drept compensație victimelor, o suprataxă obligatorie de 72 de lire sterline și 85 de lire sterline pentru cheltuieli de judecată.

- Continuarea după publicitate -

Duba sa, care fusese sechestrată de poliție în momentul arestării, i-ar putea fi returnată, deși i s-a interzis să conducă pe teritoriul comitatului Gloucestershire.