Un român în vârstă de 31 de ani este judecat la Tribunalul Regional al districtului german Giessen (landul Hessa) pentru două capete de acuzare, de viol și agresiune împotriva fostei sale partenere, o sârboaică de 26 de ani.

După cum relatează publicația germană Frankfurter Neue Presse, faptele au avut loc în apartamentul lor comun din Butzbach, un oraș din districtul Wetteraukreis, situat la 35 de kilometri la nord de metropola Frankfurt pe Main.

- Continuarea după publicitate -

După două zile de audieri, partea vătămată a depus mărturie în fața instanței. Femeia a povestit cum a ajuns în Germania, respectiv în districtul Giessen după ce s-a cunoscut cu soțul ei, prin intermediul Facebook, cu care s-a căsătorit în 2016.

După ce s-a despărțit de soț, ea l-a întâlnit pe român într-o cafenea unde lucra în acea vreme. Întâlnirea s-ar fi transformat într-o relație de rău augur, după spusele ei. „M-am îndrăgostit de el”, a recunoscut sârboaica.

În 2020, au devenit un cuplu și s-au mutat împreună. Ea a recunoscut că au avut probleme încă de la bun început. Totuși, a crezut că le pot rezolva dacă vor trăi împreună. Însă problemele au devenit din ce în ce mai numeroase, deoarece inculpatul bea zilnic băuturi alcoolice după ce venea de la muncă.

- Continuarea după publicitate -

Partea vătămată a recunoscut că amândoi erau foarte geloși. De fapt, gelozia ei era întemeiată, mai ales că l-a prins odată pe inculpat cu altă femeie. Când victima și-a dat seama că este însărcinată, au decis să încerce din nou. Din păcate, în timpul sarcinii, situația s-a înrăutățit dramatic.

Partenerul ei a băut și mai mult alcool și s-a îndoit de paternitatea copilului. Ea a dezvăluit un viol care a avut loc pe 14 decembrie 2020. După ce ea i-a arătat imagini ale copilului nenăscut încă, făcute la ecografie, el a cerut un test de paternitate înainte de nașterea acestuia.

Când ea l-a refuzat, el ar fi violat-o cu brutalitate pe canapea. Femeia ar fi chemat poliția și ulterior și-a găsit refugiu temporar într-un adăpost pentru femeile supuse violenței domestice.

Suferința ei însă nu s-a oprit atunci. În ianuarie 2021, și-a întâlnit din nou fostul iubit pe podul Lahn din Giessen. Acolo a scos un cuțit, a tăiat-o pe față, aproape că i-a retezat un deget și a amenințat-o că-i va tăia picioarele.

Trecătorii au intervenit și au împiedicat să se întâmple ceva mai rău. Din cauza acestui fapt, inculpatul a fost deja condamnat la închisoare și trebuie să plătească persoanei vătămate 10.000 de euro pentru compensarea durerii.

- Continuarea după publicitate -

Din cauza stresului psihic și fizic, ea și-ar fi întrerupt sarcina la acea vreme, deși în prezent este mama unei fetițe.

În a doua zi a procesului, reclamanta l-a acuzat pe fostul ei iubit de încă două violuri, pe care inițial le-a tăinuit de frică. Evenimentele de atunci au traumatizat-o foarte mult și spera să-și găsească în sfârșit liniștea.

Tot în a doua zi a procesului s-a prezentat ca martor și fostul soț al părții vătămate, în vârstă de 51 de ani. El a descris relația lor ca fiind dificilă, marcată de suspiciuni și acuzații recurente, pe care ea le-a retras ulterior.

Fostul soț a bănuit că ea avea o aventură cu inculpatul în timp ce era încă soția sa și a avertizat-o că bărbatul respectiv era periculos.

Credibilitatea mărturisirilor victimei este în prezent examinată de instanță, iar un raport psihiatric este încă în curs de evaluare. Inculpatul a ascultat calm mărturiile celorlalți și a întors intenționat capul către judecători, pentru a evita să-și privească fosta iubită. El a negat în scris toate acuzațiile.

- Continuarea după publicitate -

Procesul va continua săptămâna viitoare (11-17 septembrie), când se așteaptă verdictul în care vom afla dacă inculpatul va fi tras la răspundere sau nu pentru acțiunile sale.

Sursa foto: Flickr