Procuratura din Stara Zagora a acuzat de trafic de persoane un șofer de naționalitate română cu inițialele numelui S.H., în vârstă de 28 de ani, pentru că a ajutat 20 de migranți afgani să traverseze ilegal Bulgaria, potrivit publicației bulgare Telegraph.

Conaționalul nostru era șomer și s-a gândit să câștige bani transportând diverși pasageri de ocazie, pe care îi găsea prin anunțuri făcute online.

- Continuarea după publicitate -

Însă luni, 18 iunie, a fost prins transportând 19 bărbați și un adolescent de 16 ani într-o dubă de marfă marca „Citroen Jumper”, cu numere de înmatriculare străine.

Asistat de ghizi din Turcia, grupul de migranți a trecut granița „verde” dintre Turcia și Bulgaria pe 13 iunie. Turcii i-au însoțit pe un drum nefrecventat, în afara unui loc populat, unde au așteptat sosirea dubei care să-i transporte din Bulgaria în România.

Migranții au fost găsiți în mașina condusă de român.

- Continuarea după publicitate -

La km 180 de pe autostrada „Trakia” polițiștii bulgari au oprit duba în care au găsit migranții afgani. Românul a fost reținut pe o perioadă de până la 72 de ore prin decret al procurorului de serviciu și va suporta consecințele acțiunilor sale.