Un bărbat de naționalitate română, acuzat de abuz sexual, a fost achitat recent de către Secția a III-a a Tribunalului Provincial din orașul spaniol León (comunitatea autonomă Castilia și León).

După cum relatează publicația locală Diario de Leon, achitarea s-a întemeiat pe argumentul că leziunile suferite de victimă în timpul actului sexual nu au fost cauzate de opoziția acesteia, ci pentru că ea ar fi cerut mai multă intensitate.

- Continuarea după publicitate -

Evenimentele respective au avut loc în martie 2022, iar inculpatul a stat în închisoare de la arestarea sa de atunci, până în ziua procesului. Conaționalul nostru a fost apărat de firma de avocatură Armesto y Bardal.

Situația a apărut după o noapte în care s-a băut alcool în exces, iar victima a vizitat casa acuzatului în jurul orei 8 dimineața. În timp ce el era în baie, ea a rămas în dormitor, s-a întins pe pat și și-a dat jos pantalonii, așteptându-l doar în lenjeria sa intimă.

Apărarea a subliniat faptul că nu a putut fi dovedit că acuzatul a folosit forța sau constrângerea și că ambele persoane au participat la actul sexual în mod consensual, partidă de amor cu o intensitate neobișnuită care a provocat leziuni ușoare victimei, tocmai din cauza insistențelor sale.

- Continuarea după publicitate -

După ce au încercat un al doilea act sexual, cu care victima nu a fost de acord, amândoi au adormit. Trei ore mai târziu, victima, fără baterie în telefon, și-a sunat părinții de pe telefonul mobil al inculpatului, pentru a o lua de acolo.

În vehicul, ea le-a explicat părinților săi că era beată, s-a întâlnit cu acuzatul, a acceptat să meargă la el acasă pentru că nu putea merge singură și, împotriva voinței ei, a fost abuzată sexual. Victima și tatăl său au depus o plângere la Postul Național de Poliție din León.

Acuzatul a susținut că relația a fost consensuală, că victima a solicitat practici sexuale neobișnuite și că plângerea a fost depusă de teama reacției de furie a părinților ei, deoarece nu au știut de ea toată noaptea.

Sentința s-a încheiat cu achitarea inculpatului, datorită lipsei probelor care să susțină existența forței sau constrângerii în cadrul actului sexual și a evidențiat participarea aparent consensuală a ambelor părți.

Sursa foto: pxhere.com

- Continuarea după publicitate -