O reglare a conturilor petrecută între două familii de români în localitatea spaniolă Sober din provincia Lugo (comunitatea autonomă Galicia), s-a încheiat joi, 28 septembrie, cu un bărbat grav rănit și o femeie în stare critică, potrivit publicației locale El Progreso.

După o primă evaluare a rănilor suferite, cele două victime au trebuit să fie transportate de la spitalul regional din localitatea spaniolă Monforte de Lemos (provincia Lugo) la complexul medical HULA (Hospital Universitario Lucus August) din orașul Lugo.

- Continuarea după publicitate -

Urmărire de mașini și atac ca-n filme

Evenimentele s-au petrecut în jurul orei 13:00, când un autoturism în care se aflau patru persoane a urmărit o dubă în care cele două persoane atacate circulau cu viteză mare pe drumul care duce la zona industrială O Reboredo.

Urmăritorii victimelor (verii acestora domiciliați în localitatea Rabade) i-au urmărit pe ultima porțiune a parcului industrial. Au coborât din mașină și au început să lovească duba cu un levier.

- Continuarea după publicitate -

Șoferul dubei a primit o lovitură puternică la cap, moment în care femeia care se afla cu el a coborât din vehicul, pentru a împiedica agresorii să-I lovească partenerul.

În acel moment, cei patru atacatori s-au oprit și au urcat în mașina lor, dar nu înainte de a o fugări și apoi a trece literalmente peste curajoasa femeie. Apoi au fugit de-a lungul autostrăzii LU-P-3205 care duce la parohia Neiras, în Sober.

În urma acestor evenimente, există un bărbat care s-a predat Gărzii Civile spaniole. În momentul apariției presei, restul participanților la evenimente nu fuseseră încă identificați, fapt pentru care declarația celor două victime va fi decisivă.

În prezent, șoferul lovit în cap este internat la centrul de sănătate din Monfortino cu traumatism cranian sever, iar femeia se află în secția de terapie intensivă HULA cu răni foarte grave. Prognosticele lor sunt rezervate.

Deoarece agresiunea s-a întâmplat pe teritoriul suveran, unde Poliția Națională din Monforte nu are competență, Garda Civilă a fost instituția care s-a ocupat de anchetarea cazului.

- Continuarea după publicitate -

Agenții Gărzii Civile au solicitat prezența a două ambulanțe la fața locului, pentru transferul răniților la centrul medical regional.

Răzbunarea tatălui femeii internate la HULA

Recent a fost dispusă închisoare pentru trei dintre cei șase români arestați pentru că au atacat cu brutalitate un bărbat de 33 de ani la periferia orașului situat pe râul Cabe.

Victima a suferit răni grave și a depus plângere la poliție. Motivul care i-a determinat pe agresori să acționeze în acest fel nu a fost încă dezvăluit, însă ancheta Poliției Naționale din Monforte s-a soldat cu arestarea a șase bărbați cu vârste cuprinse între 23 și 37 de ani, dintre care trei au fost arestați.

Patru sunt rezidenți în Monforte, unul în Sober și altul în localitatea Chantada. Atacul a fost similar cu cel din dimineața zilei de joi, întrucât victima a fost urmărită cu mașina și în cele din urmă încolțită.

- Continuarea după publicitate -

Publicația El Progreso a reușit să afle că tatăl femeii care se în stare critică la HULA, a mers la spitalul din Monforte la scurt timp după ce a aflat ce s-a întâmplat căutând răzbunare. El încerca să-i găsească pe cei care i-au agresat fiica și, potrivit martorilor, le-a arătat amenințător un cuțit.