Un soldat profesionist de naționalitate austriacă, în vârstă de 23 de ani, a scos pistolul în fața unei prostituate de naționalitate română și a amenințat-o să-i dea toți banii. Din fericire nu și-a finalizat amenințarea, din cauza căreia o instanță din Viena (Austria) l-a condamnat la patru ani de închisoare.

După cum relatează publicația Kronen Zeitung, tânărul soldat avea un viitor strălucit în față: medalii, decorații, precum și cele mai bune șanse de a deveni subofițer în armata austriacă.

- Continuarea după publicitate -

Din păcate, soldatul era foarte îndrăgostit de iubita sa cu care dorea să se căsătorească. Astfel, și-a susținut partenera din Columbia și familia ei cu bani și era hotărât să-i aducă pe toți în Austria pentru nunta sa care era planificată în luna iulie.

„Am vrut să o am cu mine cât mai curând”, dar banii se terminau, a mărturisit tânărul în fața instanței, la Tribunalul din Viena. Ceea ce a urmat după aceea se crede că s-a întâmplat din dragoste oarbă.

Soldatul a comandat o prostituată printr-o platformă de internet într-un stabiliment cartierul Ottakring al capitalei austriece. În disperarea sa de a face rost de bani, tânărul era convins că de la aceasta ar fi putut lua câteva mii de euro.

- Continuarea după publicitate -

Sub amenințarea unui pistol Glock 17, el a somat-o: „Dă-mi banii sau te omor! Nu glumesc”. În acel moment, o colegă de stabiliment a conaționalei noastre a auzit totul și a dat alarma.

Soldatul a fugit în cele din urmă fără nicio pradă, iar la această oră se confruntă cu acuzații de tâlhărie în formă gravă.

„Dacă n-ar fi atât de tragic că viitorul unui tânăr este în joc aici și am avea de elucidat o infracțiune, ai crede că suntem într-un roman cu final trist”, a rezumat avocatul apărării procesul clientului său.

„A renunțat la carieră pentru a-i permite marii sale iubiri să rămână în Austria. Aici stă un tânăr imprudent și stupid care a acționat irațional din dragoste”, a conchis avocatul apărării în fața juriului.

Probabil pentru că și-a făcut meseria de soldat în armata austriacă cea mai lungă perioadă din viața sa de adult, aici au fost deja demarate proceduri disciplinare împotriva sa.

- Continuarea după publicitate -

Prostituata nu s-a prezentat ca martor în instanță. Dar nici nu mai era nevoie. Cu capul aplecat și ochii în lacrimi, acuzatul a dezvăluit instanței încercarea sa „prostească” de a obține bani.

„De fapt, am vrut să-i cer scuze doamnei personal, dar apoi îmi cer scuze familiei mele pentru durerea pe care le-am provocat-o”, a subliniat tânărul.

Undeva printre rândurile publicului numeros care a asistat la proces în Sala 203 a Tribunalului din Viena, se aud suspinele unei mame devastate care ține în brațe obiectele devoționale pe care le-a aranjat în fața lui.

„Este extraordinar”, a comentat  judecătorul despre infracțiune și a antecedentelor acesteia. „Ea este dragostea vieții mele”, a mărturisit inculpatul.

Dragoste de care nu se va bucura timp de patru ani, din cauza sentinței care nu mai poate fi atacată.

- Continuarea după publicitate -