Postarea de marți, 25 iulie, de pe pagina Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a devenit  instantaneu virală după ce pompierii români aflați la datorie în „iadul” de pe insula grecească Rhodos au salvat o pisicuță și doi iepurași care erau aproape să moară asfixiați din cauza fumului.

Așa cum relatează publicația Euronews.Romania, eroii români care se luptă cu flăcările în Grecia sunt atenți la orice mișcare care poate fi un semn de viață al unui suflet care a supraviețuit zonelor unde incendiul a mistuit aproape totul.

- Continuarea după publicitate -

Așa s-a întâmplat și în cazul celor trei suflețele ascunse, terifiate de infernul care a trecut pe deasupra lor. Spre norocul lor, au fost observate de un pompier care împreună cu colegii săi le-au scos din ascunzătoare.

„Au înaintat către acel loc… și au găsit un pisic și doi iepuri. Din cauza fumului abia respirau. I-au luat imediat și au reușit să le dea oxigen și apoi apă. Animalele au fost salvate. Un gest mic care ne arată că pentru ei, pentru pompierii noștri, fiecare viață contează”, se arată în postarea MAI.

- Continuarea după publicitate -

Impresionant gestul eroilor noștri care au surprins miracolul într-o fotografie de excepție. Aceasta ar candida cu reale șanse la câștigarea celui de-al doilea premiu Pullitzer la categoria „Breaking News Photography”, după succesul din acest an al fotojurnalistului Vadim Ghirdă.

Reacția utilizatorilor Facebook nu a întârziat, zeci de mii de aprecieri, sute de comentarii și mii de distribuiri au demonstrat că românii sunt cu sufletul alături de pompierii eroi de care suntem atât de mândri.