IPJ Brăila a emis un avertisment important pentru toți șoferii, referitor la oprirea voluntară pe Podul suspendat, „Golden Gate” de la Brăila, subliniind că această acțiune este sancționată cu amendă și puncte penalizare, potrivit ziare.com.

Avertismentul vine în urma unui incident nefericit care a avut loc chiar în ziua inaugurării podului, când o mașină aflată în staționare pentru a permite conducătorului auto să facă poze a fost tamponată de către un alt vehicul care venea din spate.

- Continuarea după publicitate -

Poliția rutieră a informat cu privire la noile reguli impuse de deschiderea circulației pe Podul suspendat de la Brăila, precizând că limita de viteză maximă permisă pe pod este de 80 km/h.

De asemenea, a subliniat faptul că oprirea voluntară a autovehiculelor pe acest pod este strict interzisă, reprezentând o contravenție care atrage o amendă în cuantum cuprins între 290 și 435 de lei, precum și două puncte penalizare. În plus, a fost menționat că nu există restricții de tonaj, astfel că toate categoriile de autovehicule pot tranzita podul.

Deoarece trotuarele de pe pod sunt rezervate exclusiv pentru activitățile de mentenanță, acestea nu sunt deschise circulației pietonale publice. Pentru a asigura siguranța și pentru a preveni evenimentele rutiere, poliția rutieră a făcut o serie de recomandări șoferilor.

- Continuarea după publicitate -

Acestea includ respectarea indicatoarelor rutiere și a limitei de viteză impuse de lege, menținerea unei distanțe suficiente față de vehiculul din față pentru a putea opri în condiții de siguranță, precum și utilizarea corespunzătoare a sistemului de iluminare.

Poliția a reamintit că legislația rutieră impune obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire sau a luminilor pentru circulația diurnă pe toate categoriile de drumuri publice, inclusiv în timpul zilei.

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiți să semnalizeze în avans intenția de a schimba banda de circulație și să evite conducerea în stare de ebrietate, sub influența substanțelor psihoactive sau în cazul oboselii excesive.

IPJ Brăila a subliniat că poliția rutieră va fi prezentă în zona podului pentru a verifica respectarea normelor rutiere și pentru a asigura siguranța tuturor participanților la trafic.

În plus, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avertizat șoferii să evite oprirea pe Podul suspendat de la Brăila, manevră interzisă prin lege datorită faptului că se pot produce accidente rutiere.

- Continuarea după publicitate -

În perioada 17 iulie-30 noiembrie 2023, pe acest pod circulația va fi restricționată pe timp de noapte. În timpul săptămânii, podul va fi deschis între orele 06:00 și 21:00, iar în zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale circulația va fi permisă 24 de ore din 24, conform informațiilor dezvăluite de CNAIR.