Mike Beaton, pilot al companiei aeriene British Airways (BA) și rezident în Devon Conty (Anglia de Sud-Vest), a făcut furori în mass-media britanică atunci când s-a aflat că a prizat cocaină dintre sânii unei femei dezbrăcate și apoi a încercat să piloteze înapoi în Marea Britanie o aeronavă plină cu pasageri care se întorceau din vacanță.

După cum relatează publicația britanică The Sun, acest incident incredibil s-a petrecut în timpul unei escale în Johannesburg (Africa de Sud) și a fost dezvăluit în momentul în care pilotul s-a lăudat la telefon unei colege și prietene aflate în Marea Britanie, însoțitoare de zbor. „Am fost un băiat foarte obraznic”, a recunoscut el într-un mesaj text.

- Continuarea după publicitate -

Căsătorit și tată al unui copil, Beaton nu a lăsat nimic ascuns în mesajele sale scrise către prietena sa. S-a lăudat că s-a împrietenit cu doi localnici, inclusiv cu o turistă galeză și o „tânără pasăre de noapte spaniolă” în timpul unei ieșiri în barul hotelului unde era cazat.

Potrivit relatării explicite a pilotului, seara sa liberă a „escaladat” rapid după ce au plecat din barul hotelului către apartamentul unuia dintre cei doi localnici, unde fetele s-au angajat în dansuri topless și, în cele din urmă, s-au răsfățat cu droguri de primă clasă, în special cocaină.

Relatarea pilotului a continuat cu el explicând cum și-a pierdut cămașa, în timp ce unul dintre localnici a adus o farfurie cu câteva linii de cocaină. Apoi a descris momentul de vârf în care a avut loc o dezbatere despre pieptul cărei fete va fi mai bun ca și suprafață pentru prizat cocaină.

- Continuarea după publicitate -

Beaton părea să se bucure de-a binelea de aventurile sale, astfel încât la un moment dat a afirmat triumfător: „Aceasta este povestea cum am ajuns să prizez cocaină dintre sânii unei fete în Joburg”.

În ciuda substanțelor și a activităților ilegale, pilotul „fericit” a recunoscut impactul benefic pe care l-a avut noaptea respectivă asupra sa, menționând că ulterior a rămas cu femeia galeză, s-au angajat în activități sexuale și el s-ar fi luptat ca totul „să funcționeze” până dimineața târziu.

Îngrozită de comportamentul său, colega căreia îi dezvăluise noaptea „fierbinte” l-a denunțat imediat autorităților BA, fapt care a dus la anularea zborului programat de la Johannesburg la Londra.

Această anulare bruscă a zborului a implicat pierderi estimate la 100.000 de lire sterline pentru compania aeriană britanică. Pilotul a fost imediat suspendat, dus înapoi în Marea Britanie ca pasager și, ulterior, supus unui test de droguri chiar pe aeroportul Heathrow.

- Continuarea după publicitate -

Ca urmare a faptului că testul a avut un rezultat pozitiv pentru cocaină, Beaton a fost concediat. Comunitatea BA a rămas uluită și dezamăgită de acțiunile pilotului, considerându-le o încălcare flagrantă a așteptărilor și responsabilităților unui prim ofițer.

Ca răspuns la neverosimilul incident, BA și-a confirmat angajamentul față de siguranța pasagerilor, declarând că siguranța rămâne întotdeauna prioritatea principală a companiei. Chestiunea a fost înaintată Autorității Aviației Civile (CAA), care ulterior i-a retras certificatul medical lui Beaton, interzicându-i efectiv să piloteze orice altă aeronavă.

CAA a declarat că toate companiile aeriene sunt obligate să denunțe prompt orice abuz de alcool sau droguri al piloților din Marea Britanie, ceea ce duce la suspendarea imediată a certificării lor medicale.

În cele mai multe cazuri, piloții sunt supuși unor evaluări și programe de reabilitare înainte ca certificarea medicală să le poată fi restabilită.

Jagoda, soția pilotului a refuzat să comenteze această escapadă a soțului său atunci când a fost abordată la reședința lor, estimată la o valoare de 750.000 de lire sterline. „Trebuie să vorbiți cu soțul meu despre asta”, a explicat ea jurnaliștilor.

- Continuarea după publicitate -

Totuși, este clar că acțiunile sale iresponsabile nu numai că l-au costat cariera, dar au pătat și reputația British Airways și au ridicat întrebări serioase cu privire la comportamentul membrilor echipajului companiei aeriene în timpul escalelor.