Marți, 20 iunie, în jurul orei 15:45, polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit două dube, care se aflau în tranzit de la o firmă din Grecia către una din România.

După cum relatează politiadefrontiera.ro, cei doi șoferi români în vârstă de 35 și respectiv 33 de ani, transportau mărfuri de la aceeași firmă în vehiculele lor.

- Continuarea după publicitate -

În timpul controlului, polițiștii au descoperit în compartimentul de marfă al dubelor peste 5.700 de bunuri, constând în articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, dar fiind susceptibile de a fi contrafăcute.

În aceeași zi de marți, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, a fost oprit un cetățean bulgar în vârstă de 49 de ani, care conducea un autocamion cu numere de înmatriculare bulgărești.

În urma controlului vehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul de marfă al acestuia doi paleți încărcați cu cutii de carton care conțineau flacoane de parfum.

- Continuarea după publicitate -

Flacoanele aveau însemnele unor mărci protejate, existând suspiciunea că erau contrafăcute. Inventariind bunurile, s-a constatat că erau în total 6.430 de flacoane de parfum, toate purtând însemnele unor branduri celebre dar șoferul nu a putut prezenta documentele lor de proveniență.

Toate bunurile, peste 12.100 de articole, evaluate la o valoare de peste 6.500.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse autentice, au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Momentan, se desfășoară investigații împotriva persoanelor implicate pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unor produse contrafăcute, respectiv produse care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază titularul mărcii înregistrate.

La finalizarea investigațiilor, se vor propune soluții legale prin intermediul unității de parchet.

- Continuarea după publicitate -