Patru români, cu vârsta cuprinsă între 22 și 28 de ani, suspectați că ar fi membri ai unei bande specializate în spargeri la nivel național, au fost arestați de către poliția federală din Germania, vineri, 10 noiembrie, potrivit publicației news.de.

Parchetul din Tübingen (landul Baden-Württemberg) și un grup specializat de investigații din cadrul Departamentului de Investigații Criminale din Esslingen au informat că succesul operațiunii a rezultat în urma unor investigații ample în care un tânăr de 22 de ani a intrat inițial în atenția detectivilor.

- Continuarea după publicitate -

Acesta era suspectat că ar fi responsabil pentru mai multe spargeri de apartamente în landurile Baden-Württemberg și Bavaria, împreună cu diverși complici, inițial necunoscuți.

După ce suspiciunea a fost întărită și mai mult, tânărul de 22 de ani și alți trei complici de 22, 24 și 28 de ani, au fost arestați preventiv de forțele speciale după ce au oprit mașina în care erau cei patru suspecți și care circula prin cartierul Entringen al localității Ammerbuch.

În vehicul, polițiștii au făsit și confiscat diverse unelte specifice spargerilor de locuințe, precum și bunuri suspectate ca fiind furate. Acestea includeau bijuterii și monede care au fost atribuite ulterior spargerii unei clădiri rezidențiale de pe Elsterweg din Pfullingen.

- Continuarea după publicitate -

De asemenea, banda românilor a fost acuzată de spargerea unei alte clădiri rezidențiale situată pe Betzenriedweg din Eningen, joi, 9 noiembrie. De acolo a fost furată o colecție valoroasă de monede, dintre care unele au fost găsite și recuperate în timpul perchezițiilor ulterioare.

Cei patru români, dintre care unii sunt deja cunoscuți de poliție cu antecedente penale, sunt suspectați de comiterea altor jafuri comise în districtele Reutlingen și Tübingen, precum și în Bavaria.

La cererea Parchetului Tübingen, aceștia au fost duși sâmbătă, 11 noiembrie, în fața judecătorului de la Tribunalul Tübingen, care a emis și a executat mandatele de arestare solicitate. Inculpații au fost apoi duși la unități de corecție.

Investigații suplimentare de natură penală, în special în ceea ce privește depistarea altor membri ai bandei și a altor spargeri care pot fi atribuite bandei respective, sunt în plină desfășurare la ora actuală.

Sursa foto: news.de

- Continuarea după publicitate -