Duminică, 16 iulie, în localitatea Orbeni din județul Bacău, a avut loc un tragic accident la trecerea de nivel cu calea ferată, potrivit observatornews.ro.

Un autoturism în care se aflau doi adulți și doi copii a fost complet distrus în urma coliziunii cu trenul. Din păcate, nu s-a putut face nimic pentru a salva victimele, deoarece rănile suferite au fost fatale.

- Continuarea după publicitate -

Bărbatul aflat la volan avea 34 de ani, iar femeia din dreapta sa 31 de ani, conform informațiilor inițiale. Aflate pe bancheta din spate, două fetițe în vârstă de 7 și respectiv 10 ani, au pierit și ele în acest tragic accident.

Autoritățile locale au preluat cazul și încearcă să afle circumstanțele în care s-a produs această nenorocire.

„Echipa de pompieri din Bacău a fost solicitată în comuna Orbeni în urma unui apel de urgență referitor la un autoturism lovit de tren. Am trimis două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ la locul indicat. Din păcate, în urma impactului, patru persoane au murit”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău.

- Continuarea după publicitate -
Foto: Observator

Ca urmare a acestui accident tragic cu patru victime la Orbeni, traficul feroviar a fost întrerupt. Pompierii ISU au confirmat că cei doi adulți și cei doi copii și-au pierdut viața în urma coliziunii.

„Este vorba despre doi minori și doi adulți. În acest moment, traficul feroviar este blocat. Cazul rămâne sub investigația poliției, care va stabili circumstanțele în care s-a produs acest eveniment tragic”, au declarat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Maior Constantin Ene„.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, accidentul a avut loc la trecerea la nivel cu calea ferată de la ieșirea din halta (Hm) Orbeni.

„Trenul IR 1754, în timp ce ieșea din Hm Orbeni, a lovit un autoturism care se afla pe trecerea la nivel cu calea ferată, echipată cu semnalizare automată (SAT). Conform primelor informații furnizate de personalul feroviar ajuns la locul accidentului, patru persoane au fost rănite în urma impactului”, a explicat purtătorul de cuvânt al CFR SA.

Trenul IR 1754, care efectuează traseul Suceava – București Nord, va rămâne staționat la locul accidentului până la finalizarea procedurilor legate de acest eveniment tragic.

- Continuarea după publicitate -
Foto: Observator

„Vreau să menționez că semnalizarea automată de la trecerea la nivel cu calea ferată funcționa în condiții normale, iar următorul tren programat să treacă prin acea zonă este IR 1543, aproximativ la ora 17:00”.

„În prezent, circulația feroviară între Hm Odorhei și Hm Sascut este închisă pe ambele linii, urmând să fie reluată după finalizarea tuturor demersurilor efectuate de autorități”, a adăugat același purtător de cuvânt al CFR SA.