Un scandal cu protagoniști români a avut loc joi, 27 iulie, pe aeroportul din orașul norvegian Sandefjord, Torp (TRF), la o aeronavă aparținând companiei Wizz Air, potrivit publicației Simple Flying.

Avionul, cu destinația București, s-a confruntat cu o situație de „overbooking” (mai mulți pasageri decât locurile din avion), care a dus la o confruntare neașteptată.

- Continuarea după publicitate -

Problemele au început când s-a realizat că zborul a fost supraîncărcat, provocând haos în rândul pasagerilor. Zborul Wizz Air W4 3216, care operează sub Wizz Air Malta, era programat să plece spre București Otopeni (OTP) la ora 20:55 în seara de joi.

„Overbooking” nu este o strategie neobișnuită pentru companiile aeriene, în ideea că nu toți pasagerii confirmați vor apărea, permițând zborului să opereze aproape de capacitatea maximă. Din nefericire, de această dată, trei pasageri s-au trezit fără loc în avion.

Deși doi dintre pasagerii afectați au acceptat situația și s-au oferit să debarce, li s-a promis cazare și un nou zbor două zile mai târziu. Însă un bărbat de naționalitate română, în ​​vârstă de 60 de ani, a refuzat categoric să cedeze, insistând să călătorească în România cu biletul confirmat.

- Continuarea după publicitate -

Alți câțiva pasageri s-au oferit voluntari să debarce, dar numai dacă vor fi compensați corespunzător. Cu toate acestea, transportatorul a rămas ferm și a refuzat rambursările suplimentare.

Pe măsură ce pasagerii conaționali ai bărbatului au huiduit fermitatea instrucțiunilor echipajului, situația a escaladat.

În cele din urmă, polițiștii au fost chemați să se ocupe de pasagerul furios, care a fost apoi scos cu forța din avion. Deznodământul modului în care acesta a revenit totuși  în România a rămas un mister.

Cu ora de plecare programată inițial de 20:55, zborul a reușit în cele din urmă să decoleze trei ore mai târziu, plecând din Torp la 00:33 la primele ore ale zilei de vineri.

Aeronava a zburat spre România, aterizând în cele din urmă la Bucureşti Otopeni la ora 03:54. Din fericire, întârzierile înregistrate în Norvegia nu au avut efecte adverse asupra zborurilor ulterioare.

- Continuarea după publicitate -

Următorul serviciu aerian al Wizz Air, zborul W4 3013, de la București la Edinburgh (EDI), Scoția, a plecat cu doar 12 minute în întârziere.