Un incident incredibil s-a desfășurat pe un zbor al companiei americane Alaska Airlines, care a șocat pasagerii și membrii echipajului. Un bărbat aflat la bordul avionului a devenit recalcitrant și s-a angajat într-o altercație fizică cu mai mulți membri ai echipajului de bord, ceea ce a dus la imobilizarea și sedarea acestuia.

După cum relatează publicația Insider, o declarație sub jurământ a fost depusă luni, 26 iunie, la Tribunalul Districtual Alaska, care a dezvăluit că tulburarea bărbatului a început atunci când țipetele sale disperate au răsunat din baie.

- Continuarea după publicitate -

Alarmați, însoțitorii de bord s-au grăbit să-i ofere acestuia asistență, doar pentru a fi confruntați cu o imagine uluitoare când bărbatul a deschis cu forța ușa băii.

Într-un spectacol terifiant care se desfășura sub ochii martorilor șocați, bărbatul a înaintat spre cabina pilotului, cu spume la gură, ca și când ar fi fost otrăvit.

Un însoțitor de bord curajos a obstrucționat calea bărbatului și l-a împiedicat să ajungă în carlingă. Realizând gravitatea situației, însoțitorul a solicitat de urgență prezența unui expert medical din rândul călătorilor.

- Continuarea după publicitate -

O asistentă medicală s-a prezentat și a sugerat administrarea unei doze controlate de Narcan – un medicament folosit de obicei pentru tratarea supradozelor de droguri.

Cu toate acestea, după cum vor povesti mai târziu martorii, bărbatul s-a împotrivit vehement, lovind cu pumnii și împingându-I pe ceilalți, agățându-se cu disperare de orice îi era la îndemână.

După ce a fost imobilizat și încăyușat, bărbatului agitat i s-au administrat sedative pentru a-i calma starea. În acel moment, el le-a transmis celorlalți pasageri că suferea mai degrabă un atac de panică decât o supradoză.

Totuși, explicația sa a fost întâmpinată cu scepticism, mai ales că aeronava se pregătea să aterizeze și el a fost reținut încercând să ascundă între scaune o bucată de folie care conținea o substanță „ca o pudră albă”, potrivit martorilor.

În timpul audierilor ulterioare de către oamenii legii, bărbatul a susținut că acțiunile sale au fost declanșate de o criză de vertij. El a recunoscut că a consumat trei ursuleți HHC din gumă de mestecat înainte de zbor, sugerând că acest lucru ar fi putut contribui la comportamentul său neliniștitor.

- Continuarea după publicitate -

Însă atunci când a fost întrebat despre prezența foliei, el s-a emoționat, arătând în cele din urmă semne de suferință emoțională, chiar și vărsând câteva lacrimi.

Gravitatea acțiunilor bărbatului a condus la formularea unor acuzații împotriva acestuia, printre care agresiune simplă în cadrul jurisdicției maritime și teritoriale, imixtiuni cu membrii echipajului de bord, precum și comiterea unor fapte penale la bordul unei aeronave.

Pe măsură ce procesul acestui bărbat se desfășoară, compania Alaska Airlines a ales să nu ofere niciun comentariu oficial cu privire la incident, rămânând datoare atât pasagerilor, cât și publicul cu explicații despre îngrijorătorul eveniment petrecut în timpul zborului.