În timpul unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier înmatriculat în Bulgaria, polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat au găsit mai multe cutii din carton care conțineau 12.066 de flacoane de parfumuri, după cum relatează politiadefrontiera.ro.

 

- Continuarea după publicitate -

Joi, 15 iunie, în jurul orei 07:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat din județul Dolj a sosit un bărbat de naționalitate bulgară, în vârstă de 42 de ani, care conducea un ansamblu rutier format dintr-un camion și o remorcă, ambele înmatriculate în Bulgaria. Potrivit documentelor de însoțire a mărfii, șoferul transporta coletărie pe ruta Bulgaria-Polonia.

În timpul controlului, polițiștii de frontieră doljeni au descoperit, printre coletele din compartimentul de marfă al vehiculului, mai multe cutii de carton în interiorul cărora erau mii de flacoane de parfum. Acestea erau inscripționate cu însemnele unor branduri protejate și ridicau suspiciuni de a fi produse contrafăcute.

După inventarierea bunurilor, s-a constatat un total de 12.066 de flacoane de parfum. Șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență pentru acestea. Valoarea totală a bunurilor, estimată la 7.239.600 de lei în cazul comercializării lor ca produse autentice, a dus la confiscarea lor în vederea continuării investigațiilor.

- Continuarea după publicitate -

În prezent, se desfășoară cercetări împotriva persoanei menționate anterior pentru infracțiunea de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, prejudiciind astfel titularul mărcilor înregistrate, faptă este prevăzută de articolul 102 din Legea 84/1998.