În cursul zilei de duminică, 11 iunie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, județul Arad, s-au prezentat doi cetățeni români pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de ieșire din țară.

Unul se afla la volanul unui camion de transport marfă și celălalt conducea o dubă, ambele fiind înmatriculate în România. Potrivit documentelor de însoțire a mărfii, în camion trebuiau instalații sanitare și țevi metalice destinate unor beneficiari din Olanda și Franța.

- Continuarea după publicitate -

În urma analizei de risc efectuate de polițiștii de frontieră, s-a decis efectuarea unui control amănunțit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiți ascunși în compartimentul pentru marfă al camionului un total de 50 de migranți.

Aceste persoane au fost preluate și transportate la sediul Sectorului Poliției de Frontieră pentru cercetări ulterioare. Verificările efectuate au stabilit că aceștia sunt cetățeni din Bangladesh și Nepal care au intrat legal în România în baza documentelor personale.

La scurt timp, tot la P.T.F. Nădlac II, în timpul controlului efectuat de polițiștii de frontieră pe sensul de ieșire din țară, a fost identificat un bărbat de naționalitate română care conducea un autoturism înmatriculat în România.

- Continuarea după publicitate -

În urma controlului, au fost descoperite cinci persoane în spatele banchetei și în portbagajul autoturismului. Acestea au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări ulterioare, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Sri Lanka care au intrat legal în România.

În aceeași perioadă, polițiștii de frontieră de la P.T.F. Salonta,  au efectuat un control amănunțit al unei dube înmatriculate în România și conduse de un cetățean german. În urma acestuia, nu mai puțin de 13 migranți erau ascunși într-un spațiu special amenajat în cala destinată transportului mărfurilor.

Cercetările ulterioare au stabilit că migranții erau originari din Bangladesh, Pakistan și India și au intrat legal în România în baza documentelor personale.

În prezent, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în legătură cu săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini.

Imediat după finalizarea investigațiilor, vor fi luate măsurile legale corespunzătoare.

- Continuarea după publicitate -