Harnică și dedicată celorlalți. Astfel a fost caracterizată de cunoscuți cea mai recentă victimă a violenței domestice din orașul spaniol Castellon (comunitatea autonomă Valenciană), o femeie de naționalitate română, în vârstă de 54 de ani, care a fost găsită moartă în propria sa locuință  vineri, 15 septembrie, după cum a relatat publicația Diario de Mallorca.

Asistentă de profesie, victima lucra la Spitalul La Plana din Vila-real, dar aceasta nu fusese singura ei slujbă medicală din provincie. După cum a dezvăluit sâmbătă, 16 septembrie, Consiliul Local din Almassora, femeia ucisă cu multiple lovituri de cuțit de concubinul ei lucrase și la azilul municipal de bătrâni în timpul verii încheiate recent.

- Continuarea după publicitate -

Primarul din Almassora, Maria Tormo, a ținut să-și exprime condamnarea și respingerea totală față de ceea ce s-a întâmplat și a arătat durerea și consternarea întregului oraș față de tragicul eveniment. Tormo a transmis, în numele întregii corporații, cea mai profundă afecțiune familiei și prietenilor care deplâng pierderea conaționalei noastre.

Consiliul Local Almassora așteaptă în prezent ca Delegația Guvernului în Comunitate să confirme că a fost vorba despre o infracțiune de violență domestică, pentru a invita localnicii să țină un minut de reculegere și să decreteze zi oficială de doliu.

Nu au fost semnalate plângeri ale victimei, după cum publicațiile locale au reușit să afle; însă ar fi existat în ceea ce privește relațiile anterioare ale celor doi români rezidenți pe strada La Unión din Castellon. De asemenea, nu au avut copii în comun, deși  amândoi au avut copii din relațiile anterioare.

- Continuarea după publicitate -

Presupusul criminal, în vârstă de 52 de ani, era cunoscut și chiar avea antecedente de violență domestică, precum și un ordin de restricție împotriva fostei sale soții care este și mama celor doi copii ai săi. După comiterea crimei, el s-a spânzurat.

Managerul festivalului de folclor local din Castellon a ținut să trimită și o declarație, în care își exprimă „respingerea energică” a crimei respective.

El a subliniat că toți membrii săi, indiferent de circumstanțe personale sau convingeri ideologice, religie, rasă sau cultură „ne angajăm pentru pace, egalitate, înțelegere și înțelegere”.

Sursa foto: Diario de Mallorca

- Continuarea după publicitate -