Agenții Poliției Naționale spaniole au arestat în noaptea de luni spre marți, 22 august, o femeie de naționalitate română, al cărei nume are inițialele M.C.S., pentru presupusa ei legătură cu dispariția lui Karen Cerpa Navarro, o adolescentă spaniolă de 15 ani care dispăruse de miercuri, 16 august.

După cum relatează publicația spaniolă Caso Abierto La Provincia, surse apropiate anchetei au confirmat că adolescenta a fost găsită într-o reședință situată în în orașul spaniol Arguineguin (comunitatea autonomă Insulele Canare), ascunsă în interiorul unei canapele, sub o grămadă de haine.

- Continuarea după publicitate -

Din 16 august, Poliția Națională o căuta pe minoră după ce rudele ei au denunțat dispariția acesteia. Imediat, a fost lansat protocolul corespunzător acestui tip de caz, iar rețelele de socializare au fost inundate de afișe care îi prezentau imaginea, o descriere fizică și numerele de contact.

Agenții Poliției Naționale și-au asumat sarcina de a urmări toate pistele viabile pentru a localiza tânăra. Pe lângă intervievarea membrilor familiei, aceștia s-au întâlnit și cu prietenii lor și cu suspecta, M.C.S., mama unei prietene a adolescentei care, inițial, a negat că ar avea vreo informație despre locul unde se află Karen.

Odată cu trecerea zilelor și lipsa progresului în anchetă, investigatorii au vorbit din nou cu cercul de prieteni ai minorei. În cele din urmă, luni seara, indiciile adunate au determinat oamenii legii să percheziționeze locuința prietenei tinerei dispărute.

- Continuarea după publicitate -

După o căutare amănunțită, ofițerii au găsit-o pe Karen ascunsă într-o canapea sub o grămadă de haine.

În acel moment, au procedat la arestarea mamei prietenei minorei pentru presupusa participare la convingerea unui minor pentru a fugi din casa familiei sale.

Bucuria a cuprins familia adolescentei dispărute când aceasta a fost dusă înapoi acasă. Odată finalizate procedurile polițienești, suspecta se va prezenta miercuri, 23 august, în fața instanței la Tribunalul din San Bartolome de Tirajana.

Sursa foto: sosdesparecidos.es

- Continuarea după publicitate -