Poliția Federală din Germania a arestat o româncă de 25 de ani pe aeroportul din Dortmund (landul Renania de Nord-Westfalia), deoarece era căutată în Duisburg pentru furt în cadrul unui grup infracțional organizat.

După cum relatează publicația t-online, în timpul arestării și șederii sale în incinta aeroportului, femeia a încercat să fugă, potrivit unei declarații date miercuri, 6 septembrie, de polițiștii germani.

- Continuarea după publicitate -

Parchetul din Duisburg o căuta în urma unui mandat de arestare emis pe numele său acum aproximativ trei ani. Miercuri, ea a aterizat cu un avion venit de la Sibiu, din România, și ulterior a fost depistată de ofițerii poliției federale.

Oamenii legii au arestat-o pe loc și au dus-o la biroul Poliției Federale din incinta aeroportului. Femeia nu și-a putut permite plata amenzii de 1.350 de euro, plus cheltuielile de judecată.

Într-un moment în care a scăpat neobservată, conaționala noastră a declanșat brusc alarma de incendiu. Ea „spera să se poată sustrage executării sentinței”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. Însă încercarea sa de evadare a eșuat rapid.

- Continuarea după publicitate -

În septembrie 2020, Tribunalul Districtual din Duisburg a condamnat-o pe inculpată la o amendă de 90 de rate zilnice a câte 15 euro fiecare pentru furt în bandă.

„Întrucât nu plătise încă suma cerută și s-a sustras executării pedepsei, persoana căutată a fost somată pentru percheziție”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al poliției federale.

În plus, instanța districtuală o căuta din cauza unui alt dosar în care inculpata este acuzată de vătămare corporală.

După stabilirea identității, ofițerii de poliție au dus-o într-o unitate de corecție, unde va trebui să rămână timp de 90 de zile. De asemenea, securitatea aeroportului din Dortmund a inițiat împotriva ei o anchetă pentru utilizarea abuzivă a facilităților de ajutor în caz de urgență.

Sursa foto: t-online

- Continuarea după publicitate -