Diana Popovici, o româncă de 34 de ani care a furat genți în valoare de peste 4.000 de lire sterline dintr-un magazin universal de lux din Londra, a fost închisă în urma unei urmăriri penale private după ce poliția londoneză a refuzat să preia cazul, potrivit Daily Mail.

Conaționala noastră a fost arestată de agenții de securitate după ce a ieșit din magazinul Fortnum &; Mason din Piccadilly, centrul Londrei, cu două genți Traviata, fiecare în valoare de peste 2.000 de lire sterline, și câteva bomboane de ciocolată.

- Continuarea după publicitate -

Cazul a fost predat Poliției Metropolitane, dar când nu au acționat, detectivii de la firma privată de poliție TM Eye au întocmit un dosar de urmărire penală. Aceasta a fost trimisă magistraților de la Tribunalul Westminster, care au găsit-o ulterior pe româncă vinovată de furt și au condamnat-o la două săptămâni de închisoare.

Diana Popovici

De asemenea, s-a descoperit că era căutată de autoritățile irlandeze pentru înșelăciune. În consecință, după ce sentința dată de instanța britanică a fost executată, ea a fost extrădată în Irlanda.

Cazul româncei este unul dintre cele 300 de urmăriri penale aduse de firma privată de poliție TM Eye. Șeful acesteia, David McKelvey, a declarat că firma sa este capabilă să recupereze doar aproximativ 25% din costurile de preluare a urmăririlor penale private de la Ministerul Justiției britanic.

- Continuarea după publicitate -

Chris Philp, ministrul poliției din Marea Britanie a explicat recent că furtul din magazine nu este o infracțiune „minoră” sau „de nivel scăzut”. În acest sens, el a subliniat că vrea să vădă o abordare de toleranță zero din partea poliției.

„Furtul din magazine – fie că este vorba de lanțuri mari sau de comercianți independenți – este împotriva legii, iar făptașii ar putea primi o pedeapsă maximă de șapte ani. Și pentru un motiv bun. Consecințele sunt devastatoare”, a declarat Philp.

El a continuat: „British Retail Consortium a constatat că aproape 1 miliard de lire sterline a fost pierdut prin furt între aprilie 2021 și martie 2022. Pentru magazinele mai mici, chiar și o pierdere modestă poate ruina mijloacele de trai”.

„Dar aceasta nu este doar o chestiune de pierderi financiare. Dacă furtul din magazine este lăsat necontrolat, problema va escalada pe măsură ce făptașii sunt încurajați să comită mai multe infracțiuni. Ca și în cazul multor tipuri de criminalitate, infracțiunile pot escalada – de exemplu, la violență și abuz”.

„Atacurile împotriva personalului sunt inacceptabile. Spun acest lucru nu doar în calitate de ministru al criminalității și poliției, ci și în calitate de persoană care a lucrat într-un supermarket din sudul Londrei în adolescență”.

- Continuarea după publicitate -

„Acesta este motivul pentru care am introdus recent sentințe mai dure pentru agresiunea împotriva celor care servesc publicul, reflectând gravitatea atacurilor împotriva lucrătorilor din comerțul cu amănuntul”.

„Am condus, de asemenea, o campanie de recrutare a poliției și avem acum un număr record de ofițeri în Anglia și Țara Galilor și am acționat pentru a reduce sarcinile birocratice impuse acestora”.

„Acest lucru va elibera timp pentru ca ofițerii să-și facă treaba pentru care s-au pregătit și la care sunt buni – poliție de bun simț care protejează comunitățile și prinde infractorii”.

„Potrivit celor mai recente statistici, criminalitatea violentă a scăzut cu 46% din 2010, iar criminalitatea de cartier cu 51%. Dar trebuie să facem mai mult”, a conchis ministrul poliției din Marea Britanie.

- Continuarea după publicitate -

Sursa foto: Daily Mail