Noemi Martinez, femeia acuzată că și-a ucis propria fiică, Olivia, în vârstă de șase ani, în orașul spaniol Gijon (comunitatea autonomă Asturias), a fost găsită în celulă spânzurată cu un cerșaf în cursul zilei de duminică, 24 septembrie.

După cum relatează publicația Diario de Mallorca, inculpata s-a sinucis în Centrul Penitenciar din Asturias, unde executa o pedeapsă pentru oribila crimă comisă în octombrie 2022. În urmă cu doar o săptămână, judecătorul tocmai ce pronunțase sentința pentru crima comisă.

- Continuarea după publicitate -

Inițial, autoritățile nu au confirmat identitatea persoanei găsite decedate și nici motivele morții, dar au confirmat că duminică, la ora 7:00, în cadrul uneia dintre rundele de verificare a deținuților, au găsit o persoană fără viață în celula unde își ispășea pedeapsa.

Mai multe publicații mass-media locale și agenții naționale au fost responsabile pentru confirmarea și dezvăluirea informației potrivit căreia persoana decedată ar fi Noemi Martinez.

Născută în localitatea El Espinar din provincia Segovia (comunitatea autonomă Castilia și Leon), femeia se mutase la Gijon datorită slujbei sale, împreună cu fiica sa.

- Continuarea după publicitate -

După o dispută juridică dusă timp de cinci ani cu fostul ei soț, Eugenio Garcia, ea a pierdut custodia Oliviei, pe care o deținuse până atunci, și i s-a instituit un regim de vizitare. Cu doar o zi înainte de comiterea infracțiunii, judecătorul acordase tatălui custodia minorei.

Era sfârșitul lunii octombrie 2022 când mama și-a luat fiica din Segovia și a adus-o înapoi la Gijon. Imediat ce a ajuns la apartamentul de pe Avenida de la Constitucion, potrivit anchetatorilor cazului, i-ar fi diluat o doză mare de medicamente într-un suc Colacao.

Mai exact, o cantitate triplă de lorazepam care ar fi ucis chiar și un adult, după cum a confirmat ulterior autopsia efectuată fetiței.

Femeia a fost arestată la domiciliu și dusă apoi periodic la Spitalul Jove pentru un control psihiatric. Atunci ar fi spus că „mai bine cu nimeni dacă nu cu mine”, în privința fiicei sale Olivia.

Ulterior, nu a mai scos un cuvânt despre evenimentele petrecute. Nici în fața Poliției și nici a judecătorului de instrucție, pe tot parcursul procesului.

- Continuarea după publicitate -

Rapoartele psihologice efectuate de echipa psihosocială a instanței au relevat că inculpata „era conștientă de natura și urmările” comportamentului său, că „deosebea binele de rău și avea capacitatea de a fi acționat diferit” în momentul fatidic în care a furnizat pastilele fiicei sale.

Ea a fost transferată în luna martie de la Penitenciarul din Asturias la închisoarea din Avila. În urmă cu câteva săptămâni, s-a întors la închisoarea din Asturia pentru că a avut o audiere la Tribunalul din Gijon pentru a finaliza procesul în care era acuzată de crimă.

Această ultimă audiere a avut loc pe 12 septembrie. Sursele care au participat la această ședință au descris ulterior faptul că inculpata s-a arătat „impasibilă” în timpul audierii și nu a scos niciun cuvânt.