Într-un caz năucitor, presupusul complot al unei americance din statul Florida de a-și ucide fiul în vârstă de numai trei anișori a fost descoperit prin intermediul unui site dedicat parodiilor, Rentahitman.com, după cum dezvăluie The Guardian.

Incidentul, care a scos încă o dată în evidență pericolele la care orice persoană poate deveni victima înșelăciunii online, a dus la arestarea atât a mamei, cât și a unui complice.

- Continuarea după publicitate -

La sfârșitul lunii august, poliția din Miami-Dade (Florida) a arestat-o ​​pe Jazmin Paez, în vârstă de 18 ani, după ce aceasta a trimis un formular de cerere pe Rentahitman.com, convinsă că acest site este o platformă reală destinată angajării unui asasin.

Potrivit documentelor de arestare revizuite de postul local de televiziune NBC 6, cererea mamei a fost îngrozitor de specifică, deoarece ea dorea ca fiul ei să fie ucis într-o săptămână.

Cererea ar fi inclus fotografii ale copilului și informații precise despre locul în care s-ar fi aflat în ziua stabilită. De asemenea, ea ar fi oferit suma de 3.000 de dolari pentru sinistra sarcină.

- Continuarea după publicitate -

De asemenea, ea și și-a exprimat dorința ca fiul ei să fie „dus, departe, departe, departe și să fie ucis cât mai curând posibil”. În plus, Paez a folosit un nume fals și a folosit parola: „Put me in, coach (Joc și eu, antrenorule)”.

Deținătorul site-ului Rentahitman.com, Robert Innes, care primește în mod regulat numeroase solicitări false, a fost alarmat de detaliile cererii trimise de tânăra mamă.

Acesta a cercetat numele și adresele furnizate în cerere pentru a verifica locația țintei vizate, considerând-o un lucru alarmant. În consecință, el a denunțat cazul autorităților.

Pe 18 iulie, tânăra mamă a fost arestată și acuzată de solicitarea unei crime și utilizarea ilegală a unui dispozitiv de comunicații. I s-a acordat o cauțiune de 15.000 de dolari și, ulterior, a fost eliberată din închisoare, cu un ordin judecătoresc de a sta departe de fiul ei.

Tatăl inculpatei a intervenit și a dezvăluit că fiica lui a avut un istoric de complicații medicale, apoi a subliniat că ea nu este un monstru, ci o tânără care s-a confruntat cu probleme majore de sănătate.

- Continuarea după publicitate -

Complotul însă a luat o întorsătură teribilă când autoritățile au făcut o a doua arestare în acest caz. Gamaliel Soza, în vârstă de 18 ani, a fost acuzat de conspirație de gradul I pentru tentativă de crimă.

Postul NBC 6, care a analizat raportul de arestare al acestuia, a descoperit mesaje text incriminatoare în care ar fi încurajat-o pe Paez să-și ducă planul macabru la bun sfârșit.

Acesta învinovăţea copilul ca fiind sursa problemelor dintre ei. „Copilul este problema, sper să vezi că tot ce mi-am dorit a fost să te eliberez”, a scris el.

„Tu o faci și mă voi gândi să mă întorc”, a explicat el într-un alt mesaj. Soza a primit, la rândul său, o cauțiune de 15.000 de dolari și i s-a ordonat să stea departe de copil și să evite contactul cu orice persoană sub 18 ani fără supraveghere.

Acest incident șocant nu este primul care implică site-ul Rentahitman.com. În aprilie, autoritățile federale au arestat un membru al Gărzii Naționale Aeriene din statul Tennessee.

- Continuarea după publicitate -

Acesta a răspuns la un anunț online postat pe același site și a trimis ulterior mai multe e-mailuri despre dorința lui de a deveni un asasin plătit.

În iunie, o adolescentă de 17 ani din statul Iowa a fost arestată într-un caz separat, după ce ar fi încercat să angajeze un asasin pentru a ucide un copil de șapte ani.