Autoritățile locale din localitatea Rijkevorsel din Belgia a adoptat o nouă măsură prin care se interzice consumul de alcool în spațiile publice, după cum relatează publicația Vrt nws.

Inițial, această interdicție era valabilă doar în timpul nopții, însă acum se va aplica și pe durata zilei. Decizia a fost luată în urma numeroaselor plângeri primite din partea localnicilor.

- Continuarea după publicitate -

Decizia se referă în mod expres la comportamentul inadecvat asociat consumului de alcool în comunitatea românească, precum beția în public, vandalizarea bunurilor comune și violența verbală sau fizică.

Astfel, începând de joi, 6 iulie, este impusă o amendă pentru orice persoană care consumă alcool în spațiile publice din Rijkevorsel. Această restricție, care deja era în vigoare în timpul nopții, a fost extinsă și pentru orele de zi, în urma unei ședințe speciale a consiliului municipal.

Primarul a menționat faptul că tensiunile dintre locuitori și românii care lucrează sezonier în Rijkevorsel au fost un factor important în luarea acestei decizii.

- Continuarea după publicitate -

„Rezidenții noștri se plâng de incidente legate de beția publică, vandalizare și violență verbală și fizică. De multe ori, aceste comportamente încep cu consumul excesiv de alcool”, a declarat primarul Dorien Cuylaerts pentru postul local Radio 2.

„Anul trecut am avut parte de un incident cu 50 de persoane aici. Românii, care nu sunt rezidenți, vin frecvent în Rijkevorsel pentru a-și găsi de lucru sezonier. Dorim să punem capăt acestor probleme”, a continuat primarul localității.

Anul trecut, Cuylaerts a luat decizia de a închide un local românesc din Rijkevorsel, după o serie de incidente similare persistente.

Totuși, în ciuda problemelor existente, consiliul municipal nu a inițiat încă un dialog cu comunitatea românească, ci a optat pentru o interdicție generală privind consumul de alcool.

Această interdicție este în vigoare în centrul orașului Rijkevorsel și în zona adiacentă centrului comercial Breebos și supermarketului Lidl.

- Continuarea după publicitate -

Consumul de alcool va fi permis totuși în localitate numai pe terasele localurilor de alimentație publică, potrivit sursei menționate.